Världens bästa resa

För ett tag sen efterlyste jag ju ett trevligt ställe i Skåne. Jag fick några förslag men inget som riktigt slog ett som jag själv hittat på nätet. Onkel Enkel. På vinst och förlust åkte vi dit och hoppades på ett litet trevligt ställe som skulle ge oss lugn och ro i några dagar.

Vi fick allt vi kunde önska oss och mycket mer. Maken till trevligt ställe har jag aldrig varit med om. Vi lovade förvisso en trevlig familj som vi träffade och åt middag ihop med två kvällar, att vi inte skulle yppa ett ord om det här stället för en enda levande människa. Bara för att vi ska vara säkra på att det ska finnas lediga rum till oss närhelst vi önskar. 😉 Men jag kan inte låta bli. Ett såhär bra ställe måste man göra reklam för.

Vi bodde i rummet till höger på bilden. Dörren där är vår dörr in…

Vi for runt en hel massa i omgivningarna och imponerades över hur kort det var mellan allt. I Skåne är allt nära. Perfekt.

Ale stenar fick ett besök…

Smyghehuk, där Sverige tar slut, fick ett besök. Där fanns Sveriges sydligaste fik. Otroligt trevligt. De sparade inte på morotskakan. På bilden ser ni en bit som är beräknad till en person. Vi delade kan jag meddela. 🙂

Här skulle man sätta en nål på kartan och visa var man kommer ifrån. Ser Du min gula nål? 😉

”Får jag låna kameran och ta en bild” sa min man och tog sen den här bilden. Jag vet inte,
men det känns lite som att fel person i vårt hem köpte en kamera…

Vi åkte till många små mysiga butiker och ställen och fikade och handlade och hade det bra. Vi kan verkligen tipsa om Olof Victors bageri med fik och butik, Lisagården som har båda café och butik (men det står inte på hemsidan tyvärr) och kanske framför allt Vilhelmsdals Gårdsmejeri. Där kikade vi in och frågade om vi kunde få köpa några små bitar ost att ha med oss på vår biltur. Och killen i butiken var så snäll att han ordnade varsin liten ”ostbricka” i burk. Sanslöst goda ostar och otroligt bra service.

Vi har ju förstås även tittat på den vackra naturen så mycket att ögonen blev trötta. På vissa ställen var det så vackert att det gjorde ont i ögonen. Det går nästan inte att fånga på bild, men man kan ju i alla fall försöka.

Ystad fick ett besök av oss också. Jag vet inte vad vi hade förväntat oss men vi blev lite besvikna. En väldigt fin och söt stad men vi skyndade oss ganska snabbt där ifrån. Gissar att det var fel att åka till en stad över huvud taget. Vi ville ju bara ta den lugnt.

På vägen hem igår besökte vi Haväng. Ett ställe som jag velat åka till i massor med år. När jag var yngre var Ulf Lundell min stora idol och han sjunger om Haväng i en låt. Igår var jag där och visst, otroligt vackert! Vi besökte även Kivik och handlade lite i butiken där. Trevligt.

Men störst av allt var helt klart att bo hos Onkel Enkel. Vi ångrade bittert att vi inte bokade in fler dagar från början. Detta har vi dock lärt oss nu och nästa år tror jag vi bokar in hela semestern där. Fantastiskt fint och oerhört trevliga ägare och löjligt god mat. 🙂 Hade dessutom turen att träffa en massa trevliga människor där och en kväll satt vi uppe halva natten och pratade med nya bekanta. Så himla mysigt. Det känns oerhört bittert att vara hemma igen. Och efter att i flera dagar varit helt utan TV, dator och sånt så känns det patetiskt att åka hem och dra igång alla såna apparater igen. Jag tror att jag stänger av ett tag till. Det var väldigt behagligt.

Vi planerar att göra om vårt sovrum hemma. Fick otroligt mycket insperation hos Onkel Enkel. Vi hade tänkt att sätta in en TV på väggen i sovrummet. Efter den här resan är vi helt säkra på att vi absolut inte ska göra det. Istället ska vi skaffa oss en radio. Gärna en sån som stod på vårt rum nu hos Onkel Enkel. Så fint och så lagom.

Nä, jag stänger av ett tag till.

 

5 tankar på “Världens bästa resa

 1. Faktiskt smäller man nästan av när man hör om stället ni hittade. Lyllos er. Och ni är värda det.
  Ni är verkligen min idoler när det gäller weekende-resor och hitta-på-projekt ! Ett föredöme banne mej.

  Och A är braig att fota insekter. Men ändå. 100 st andra bilder du tagit är kanonbra.

 2. Ser helt fantastikt ut!
  Var tvungen att visa mannen och han blev helt såld… ”Nästa sommar åker vi dit..” sa han… Givetvis har vi kollat upp att det fanns en massa fina cacher där för oss geocachingtokiga 🙂

  Kram kram!

 3. Vi har bott i samma rum hos Onkel Enkel. Trivdes och sov mycket gott, nästan hela dagen. Men frukost fick man ändå när man kom upp. Snällt tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s