Baka, baka liten nyttig muffins.

Om man som jag är ganska lat kan det var jobbigt att bre en macka på morgonen. En sån där macka som man vill ha klockan 09.30 när man fikar på jobbet. Då när hungern sätter in och det är typiskt skitlångt kvar tills det är dags att äta lunch. Då är det hur bra som helst att ha en påse muffins i frysen. Såna där man kan ta direkt ur fryspåsen och stoppa i en burk och som sen är tinad och klar till 09.30 när man sitter där med sin kopp i handen och hela magen skriker efter mellis.

Jag älskar såna här muffinsar. Och jag har dem med mig jämt. Och för er som tänker ”Muffins!?! En om dagen? Är hon inte klok!?!” så kan jag lugna er med att dessa muffinsar är mycket bättre än en macka med ost. De är nyttigare än de flesta bröd som går att köpa i en vanlig mataffär och de innehåller bara bra saker. Så det så. Mina kollegor skrek som galningar varje dag i början, men de har taggat ner nu. Nu har de lärt sig. De har lärt sig att mina muffinsar är betydligt nyttigare än deras ostfrallor, kaviarmackor och tråkmackor köpta på bensinmacken på väg till jobbet.

Så! Nu har vi klarat av det. Här kommer dagens bak!

Saffransmuffins med choklad 12 st, stora

3 ägg
2 msk honung
2 dl yoghurt (här tog jag den jag hade i kylen vilket visade sig vara vanilj)
½ dl olivolja (går säkert bra med vilken olja som helst)
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 paket saffran
50 gram (cirka) hackad mörk choklad
solrosfrön efter behag
linfrön efter behag
salt efter smak och behag

Vispa äggen lätt, blanda de torra ingredienserna i en skål och de andra i en annan. Blanda snabbt ihop allt till en smet och häll i formar.

175 grader, 20 min. Mitt i ugnen.

Och så den andra sorten…

Pepparkaksmuffins 12 st, stora

3 ägg
2 msk honung
2 dl yoghurt (här tog jag den jag hade i kylen vilket visade sig vara vanilj)
½ dl olivolja (går säkert bra med vilken olja som helst)
1 mosad banan
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
Kanel, malen ingefära och malda nejlikor efter behag
solrosfrön efter behag
linfrön efter behag
salt efter smak och behag

Vispa äggen lätt, blanda de torra ingredienserna i en skål och de andra i en annan. Blanda snabbt ihop allt till en smet och häll i formar.

175 grader, 20 min. Mitt i ugnen.

Ja, det var dagens skörd. Nu har jag frukostmuffins i frysen så att jag står mig långt in i februari månad. Perfekt.

Där kan de sitta med sina torra ostmackor.

Fler sorter hittar Du här och här.

1 tanke på “Baka, baka liten nyttig muffins.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s