Mission completed

När man åker iväg på semester har man ibland vissa saker som man känner att man ”måste” klara av. Saker som ska bockas av från listan. Våra listor var rätt långa och vi lyckades inte klara av att pricka av alla saker trots att vi var där rätt länge (10 dagar). Men de sakerna som stod högst upp klarade vi av. Det såg vi till att göra. Det var blandad svårighetsgrad på dessa saker.

Men överst stod att flyga helikopter. Det klarade vi galant. Med turen bokad hemifrån var det bara att infinna sig på platsen på en särskild tid. Lätt som en plätt. Och själva flygandet var inte ens läskigt. Men förgrymmat kul. Och härligt i magen.

En annan grej var att spana in huset där Monica & Co bor. Monica Geller. Numera Bing. Har man sett Vänner fyratusen gånger tycker jag att man bör se huset i verkligheten också. Det var inte svårt att hitta. Adressen googlar man fram på fem sekunder (Korsningen Bedford st/Grove St) och sen är det bara att hitta dit med kartan i handen. Lätt som en plätt.

Vi passade på att kolla in Carrie Bradshaws lägenhetsdörr också. 66th Perry Street. Den hängde det en kedja för. Man fick inte beträda trappan. Man kan förstå att de har haft fler besökare än vi där.

Äta en bagel med russin och kanel i. Detta var kanske det enklaste uppdraget. Jag klarade det lätt som en plätt. Flera gånger. Och det var inte ens läskigt. Men det kändes i magen. Efteråt. Men gud så gott. Läge att börja baka. Leila har recept, det vet jag.

Vi har en tavla hemma föreställande en gul NY-taxi framför reklamskyltar på Time Square. Dit ville jag gå. Det var också väldigt enkelt. Vi hamnade där hur många gånger som helst. Av en slump ibland och uträknat ibland. Stort ställe med väldigt mycket människor. Puls är bara förnamnet.

NYs berömda skyline ville vi se. Från många håll. Det fixade sig redan andra dagen i helikoptern…

… men även när vi åkte båt på floden en kväll.

Jag ville ta en promenad på Brooklyn Bridge. Det var inte så svårt men rätt jobbigt, långt och fruktansvärt varmt.

Jag önskade mig att få se coola människor uppträda på gatorna. Vilket ju är svårt att ordna på egen hand. Men som av en slump sprang vi på ett supercoolt gäng mitt på gatan när vi hade promenerat på bron.

Vi ville besöka Hard Rock. Det lyckades vi inte med förrän på andra försöket. För första gången vi var där hade någon Seth hyrt hela stället. Man är rätt nyfiken på den där Seth. Vilket party liksom.

Frihetsgudinnan ville vi ha lite kontakt med. Henne lyckades vi inte nå rent fysiskt, men vi såg henne från vattnet och från himlen. Det är vi nöjda med. Väldigt nöjda.

Eftersom jag gillar fina sötsaker ville jag ju se och äta några såna. Cake popsen åt jag aldrig men jag fotade dem i smyg på Starbucks.

Macaroner köpte vi i en otroligt söt butik på väg till Central Park. De var otroligt goda. Mycket godare än jag någonsin kunnat tro. Den rosa smakar hallon och den andra vit choklad. Lägg av. Man smäller av. Här kan Du ser fler bilder från stället.

Muffinsar verkade inte lika poppis i NY som jag hade förväntat mig. Jag tror i ärlighetens namn att de har tröttnat lite på dem och gått vidare i livet. Mot macaronerna t ex. Men visst hittade vi flera ställen som sålde. Den här köpte vi i en mataffär och tog med oss hem till hotellet. Men tyvärr, den var vedervärdig. Smakade bara kemikalier. Men snygg var den.

Central Park stod på önskelistan. Lätt som en plätt att pricka av. Dock fick vi leta en stund efter Imagine-grejen. Det hade underlättat om vi googlat och kollat hur den såg ut så att vi hade vetat vad vi letade efter. Men nu fick vi oss en ordentlig extra promenad och det skadade inte.

14 tankar på “Mission completed

 1. Välkommen hem!! Or welcome home as they say on the other side of the pond! Så coola bilder och jag ser fram mot att höra mer och se mer bilder.

  Angående Hard Rock så var det säkert Seth Meyers som hyrt stället. Påstås vara en kul kille.

  Sitter just nu och tittar på Pluras kök och jag föreslår att vi kör Mads kök när vi skall träffas!

  Ha det så gott så hörs vi!

 2. Wow.
  Det är det närmaste jag kommer allt det där. Tror jag. Tills vidare känns det som jag upplevt allt också – fast i lite mindre skala bara.
  Tack för reportaget 🙂

 3. ….och jag missade när dom åt efterätt, för jag somnade Mads. Men lova filma om ni gör Mads kök. Men ha gärna tröja på dig. Iallafall om du har liknande make som Plura.
  Jag kan komma in i en frän 40-talshatt och spela på ett durkslag om det kniper.

  • Du är hjärtligt välkommen MM!! Och jag lovar att ha tröjan på mig även om jag skulle uppskatta att hela jag väger ungefär som Pluras mage. Och spela in vore fruktansvärt kul, måste kolla om någon i min närhet har möjlighet att spela in. Det skulle ju kunna vara så att en kamera som nyss varit i NY har inspelningsmöjlighet.

   Vet inte om du missade så där jättemycket i slutet, de gjorde en fruktansvärt misslyckad efterrätt. Men de spelade en fabbo-låt med Mauro, Till de ensamma, och dessutom dök det upp en kille till som jag tror var Moneybrother.

   Behållningen av programmet var annars Mauro, så skön humor! Fast han hade nog något problem med blåsan för han var på toa väldigt många gånger…..

   • VÄLDIGT många gånger. Vad var det med honom? Men fri tillgång till toa är okej tycker jag. Det bör man ha.
    Och Mauros humor är av världsklass. Fast det är er humor också MM och Mads. Det tycker jag verkligen man kan kosta på sig att säga.

 4. Nu blir jag så fruktansvärt sugen på att åka till NY att jag inte vet var jag ska ta vägen!!!! Jag vill oxå!!! 🙂 Välkomna hem!

 5. Mads : jag hann se att rulltårtan (eller det osmakliga namnet den råkade få) fick stora BLÅSOR. Därför somnade jag nog.

  Åh Moneybrother är ju apsnygg. Hur kunde jag somna. Måste se på Play på datorn nån dag.

  Intressant. Du väger alltså runt en 13 kg. Mindre än jag trott faktiskt.

 6. Det här kan bli ett inlägg med 18 kommentarer. Jag känner det nu. Det kanske måste öppnas ett forum för bloggläsare som vill prata med varandra 🙂

  Eftersom jag bara kan koka ägg och steka på Felix färdiga pyttipanna kan jag omöjligt vara med i Halv 8 hos mej. Jag tror Pluras… jag menar Mads nya sociala matlagninskoncept är mer min stil.
  Man vispar ett ägg och dricker vin, sjunger lite falskt sådär.

  • Perfekt MM!! Pytt i Panna med ägg till förrätt. Med en kall öl och en nubbe till! Varmrätt och efterrätt får jag fundera på.
   Om du vill bjuda Moneybrother så vill jag bjuda…… Jessica Andersson ;-). Intet nytt under solen….
   Jag tror jag känner en tjej som kan spela munspel så lite musik kan vi säkert få.
   Jag tror att detta kan bli en trevlig kväll!

   • Ja, jädrar vad jag ska spela för er. Jag bjuder Micke Nyqvist. Intet nytt under solen som sagt.
    Jag lovar att inte skratta lika högt som Menser. Meltzer.
    Eller det lovar jag inte alls förresten.
    Men jag lovar att jag kan raspa en gurka, vispa ett ägg, sockra lite på frukten och dricka vin. Det lovar jag.

 7. Wow Susanne! Jag både beundrar dig och blir sådär tramsigt avundsjuk. Vilken resa! Känns som min drömresa och jag hoppas innerligt att jag någon gång får bocka av iaf några saker på min lista 🙂

  Kram!

 8. Sicken jädra kväll det kommer att bli!! MM vid spisen som steker pytt i panna och Suz som spelar munspel. Och snygga brudar blir det ju också.
  Jag kommer nog att ha på mig mina röda byxor. Kan bara Suz bara spel in kommer det att bli din tubs bästa….. inslag(?). Kommer kanske att slå JK2LAX11!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s