Solig söndag

Jösses vilken solig söndag vi fick som grädde på moset till denna jätteroliga helg. Har haft fint besök av liten syster med sambo. Rajtans.

Helgen har gått i matlagningens och bakningens tecken. Vi har bakat macaroooner och vi har lagat risotto. Jag som aldrig varken ätit riktig risotto eller lagat det själv har fått en ny favoriträtt. Så enkelt och så gott. Jag trodde det var skitsvårt att göra god risotto. Visserligen gjorde jag den ju inte helt själv igår, långt ifrån, men jag är säker på att jag skulle klara av det. Fasiken vad gott.

I veckan beställde syrran och jag från KlaraForm. Grejerna kom i fredag. Och så fint sen då. Den butiken tänker jag handla mycket ifrån. Ett sort plus för fint sortiment, ett ännu större för den snabba leveransen och ett gigantiskt stort plus för de fina förpackningarna.

Och som sagt, vi gav oss på att göra macaroner. Det var inte så svårt som vi trodde. Men det som var svårt var nog att få dem jämna och snygga. De blev lite kladdiga och lite sådär, men väldigt goda. Hälften fyllde vi med vit choklad och hallon och den andra halvan med vit choklad och krossad turkisk peppar.

Man har ju hört att de lätt spricker. Våra sprack inte för fem öre. Däremot rann fyllningen ut på en del. Det var lite trist. Men sprack, nej icke! 🙂

Receptet på macaronerna hittade vi i favoritboken. Fyllningarna hittade vi på lite själva med hjälp av recepten.

Även min man har bakat i helgen. Surdegsbröd. Jag har ju försökt några gånger men fick göra många surdegar som blev dåliga innan någon blev bra. Min man drog igång en superdeg på första försöket. Så man kan ju gissa vem som ska få baka bröd i framtiden av oss två.

Ha en förträfflig söndag. Jag ska ta in tvätten som fått torka ute (i slutet av oktober!!!) och sen dra igång en söndagslasagne.

Vi hörs!

4 tankar på “Solig söndag

  1. Men hjälp, så fina macroner! Ser ut som värsta proffset gjort dem!

    Tack för tipset om KlaraForm! Underbart fina muffinsformar och strösslet är to die for!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s