Moussigt värre

Ibland tar vi oss vatten över huvudet.

Det gör vi alla.

Ibland bör vi sänka ribban och blir lite mer smidiga. För vår egen skull men också för andras skull. För dem som vi kallar vår omgivnings skull.

Vi hade gäster i fredags. Jag bestämde mig för att göra smidig mat. Det blev fiskgryta till varmrätt och mousse till efterrätt.

Mousse som i ”töm i en påse pulver i en bunke, fyll på med mjölk och vispa”.

Sån mousse.

Kan hända att hemgjord mousse med vispgrädde, äggulor (väl?), smält extra fin choklad och vattenbad och gelatin och hembakat crisp är godare. Men ibland är en pulvermousse precis exakt det som är det bästa.

I fredags blev det hallon. Fyra portioner mousse kostade typ 15 spänn plus kostnaden för 2,5 dl mjölk. Även detta väldigt lagom.

Igår blev det den andra sorten. Mango & Passion. På detta la jag några blåbär och strösslade på lite müsli vi hade i skåpet. För krispets skull.

Smarrigt.

Annonser

6 thoughts on “Moussigt värre

  1. Så klokt!

    Igår behövde jag dessert. Tog lite frusna bär o tinade lagom, skar lite frukt o la i små skålar. Sedan tog jag naturell yoghurt o smaksatte med lite vaniljsocker. Klickade det över o smulade två kex för krispet. Färdigt på fem minuter och gott.

  2. Det är himla skönt ibland när man inser att det är okej att ”fuska”. Allt behöver inte vara hemmagjort in i minsta detalj för att vara gott. När man hinner och orkar kan det vara kul men vill man inte ska man inte. Det ser ju toppengott ut ändå!!

  3. Helt rätt!! Jag har också ”fuskat” idag. Köpte smörgåstårta till 30 pers. i stället för att göra själv, skulle aldrig hänt för ett år sen, men nu ligger ribban där den ligger och tårtorna var skitgoda!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s