Allt man behöver är lite gloss

Jag har känt mig tjurig en tid. Liksom sur och lite bitter. Det har inte märkts så mycket på utsidan tror jag men inuti har jag varit som en dålig vinäger.

Jag har haft svårt att peka på vad det varit för fel. Uttråkning har varit ett alternativ till vad boven i dramat kan vara. Vilket inte har känts riktigt rätt och riktigt. Jag menar, den här månaden har jag varit på semme i bästa NY och dessutom varit en skitrolig weekend i Göteborg. Och så känner jag mig uttråkad. Det passar sig inte.

Men jag har haft svårt att liksom ta mig för något. Jag har gjort det jag ska på jobbet och sen åkt hem och dragit något gammalt över mig. Inte bloggat, inte tagit hand om mig själv, inte brytt mig.

Men i måndags kväll bestämde jag mig. Att nu ska jag tjura en dag till och så får det vara nog. Så i tisdags var det sista tjurighetsdagen. Jag sa det till en kollega vid kaffeautomaten på morgonen. ”Jag har varit så sur på sista tiden. Men idag är det sista dagen”. Kollegan skrattade och sa ”Sur!?! Jag har sett människor som mitt i sin glädjetopp sett ut som du gör när du säger att du är sur!”.

Ja, så kan det vara. Jag sprider nog inte så mycket surhet omkring mig (tack gode gud för det, jag betackar mig för surhetsspridare!) för jag anser att man får skärpa sig på jobbet och sånt. Men inuti, som en dålig vinäger. Som sagt.

Men! Igår började ju det nya livet. Det glada. Det tacksamma. Den första dagen utan offerkofta. För den eldade jag ju upp i tisdags natt.

Och det hjälpte!

Jag hade en superdag igår! Jag hade flyt på jobbet, jag skrattade mer än någonsin, allt flöt på bra. Efter jobbet låtsades jag att jag var multimiljonär (vilket jag ju faktiskt nästan är om man jämför med en hel del andra människor på jorden) och gick till min favoritklädaffär och muntrades upp ännu mer av butiksägaren och frågade henne vad hon tänkt sig att jag skulle ha på mig på midsommar. Hon visade vad hon tyckte och jag tog det och lite till och drog kortet och åkte hem.

Och väl hemma låg en present på köksbordet. Min första Glossybox. Jag blev inspirerad av Josse för ett tag sen och tänkte att detta kan jag ju prova. Och hur kul var det inte att lådan kom just igår när jag vänt humöret från den aviga sidan till den räta? Som om jag fick en present från mitt omedvetna jag.

Vad min låda innehöll får ni veta i nästa inlägg.

Upp med mungiporna.

Har du problem med humöret precis som jag hade så är tipset: Ha inte det.

Mitt liv gick från att vara en vidbränd härsken pölsa till att bli en lyxig räkmacka över en natt. Jag säger inte att man kan påverka sitt liv och sin omgivning till 100% och att man kan förändra allt. Men sin inställning kan man förändra. Och den är man faktiskt helt ensam om att kunna ändra på.

Annonser

3 thoughts on “Allt man behöver är lite gloss

  1. Tack Susanne!
    Jag är som dålig vinäger. Det vill jag ju inte vara. Det räcker nu. Imorgon blir en bra dag!

    Ser fram emot att få veta innehåller i boxen!

    Ha en fantastisk torsdagskväll!
    Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s