Start och mål

Ni vet ett Marathon-lopp. Massor med folk som springer. De har tränat och fixat och köpt kläder och legat sömnlösa av nervositet. De har perfekta skor och lämpliga byxor. Snygga linnen och uppsatt hår som inte får hänga ner i ögonen. Perfekt vätskebalans och kolhydratladdning.

Ja, ni vet.

Mitt egnaste ”jag” är lite uppdelat. Vi har skiljt oss. Vi är inte längre ett team. Vi har ingen kommunikation. Nada kontakt. En liten (fantasi)del av mig har kommit fram till målet, står med händerna upp i skyn och skriker ”Jaaaa! Jag klarade det!”. Men det lite mer riktiga jaget har inte ens fått på mig skorna.

Marathon är väl inte riktigt det jag strävar efter i verkligheten. Men det är en bra liknelse. Att den ena står och pussar på medaljen men den andra har knappt hunnit fram till startlinjen.

Den delen som kommit fram till mål vänder sig nämligen om lite nu och ser att den inte ens har kontakt med damen där vid starten. Start-tjejen kom på att hon inte klippt tånaglarna och fixar lite med det och stressar över att de där nyinköpta shortsen blev kvar hemma eftersom det stressades en del vid packningen. Hon kom nämligen på att hon skulle posta ett gratulationskort på vägen till start och var tvungen att stanna och köpa ett frimärke på Shell.

Det är lite bådas fel. Mål-tjejen skulle ha stöttat lite mer och hjälpt till. Start-tjejen skulle ha skärpt sig och planerat bättre. Kollat lite mindre på TV i går kväll och packat istället. Samt tränat.

Den där bruden i målet. Hon är liksom drömmen. Och målet i sig. Den andra slöfocken som bara fumlar och stressar och inte kommer någon vart. Hon… hon är liksom verkligheten.

Det är dags att de skickar ett sms till varandra och bokar en date.

Hoppas att de åtminstone har varandras nummer kvar.

Annonser

One thought on “Start och mål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s