På tal om fest

Ja, på tal om fest. Just det.

Jag undrar om någon har en bra idé att dela med sig av. Dåliga idéer kan också vara bra för de kan leda till snilleblixtar.

Vi funderar på en stor fest. Inte ännu på ett tag, men senare. Och den kommer att vara på vintern. Med andra ord ”Gå ut och ställ er utomhus och mingla” är kanske inte världens bästa idé.

Eller!?!?

Vi har ett litet hem. vi är två person i vanliga fall men vill vid en del festligare tillfällen få plats med många.

Det finns ju visserligen stjärterum om det finns hjärterum, men ibland kan man hjälpa till lite på traven och tänka klokt.

Jag var på en astrevlig fest för ett tag sen. Det var en fredagkväll efter jobbet (för dem som jobbat alltså. För dem som inte jobbat var det bara en fredagkväll. Punkt.). Det bjöds på snittar, champagne och småplock. Astrevligt.

De som ordnat festen bor inte jättestort. Men de hade planerat så smart med en massa olika stationer. Chipsen i ett hörn av huset, vinet på ett bord i hallen, öl i köket på ett litet sidobord, alkoholfritt på blandade bord här och där. På så vis rörde folk på sig. Att stå upp kändes naturligt och allt blev väldigt avslappnat och mysigt. På alla ställen fanns en papperskorg och servetter.

De som ordnat den festen är typ världsmästare på att ordna fest, men jag kanske i alla fall kan få komma i närheten?

Har du något bra festtips för hur man kan ordna en stor fest med litet utrymme.

Har du varit på något sånt party? Har du ordnat ett? Vad bjöds det på och vad gjorde ni?

Annonser

3 thoughts on “På tal om fest

 1. Utefest mitt i vintern vore väl ändå rätt häftigt? Klädsel: Isländsk bikini (lista ut den du 😉

  Fixa ett stort rengjort oljefat som det går att bränna en brasa för frusna gäster. På ett annat ställe grillas det mat, exempelsvis olika korvar, pinnar som har virat bröd och så som desert: grillade marshmallows, som doppas i smält choklad. Ska det vara alkolfritt eller inte? Gluhweine, eller varmt jägerte, vanligt te, kaffe och varm choklad…

  Massvis med islyktor.

  Bara det inte är regnblaskväder så går det utmärkt att ha fest utomhus. Blir garanterat något dina vänner kommer ihåg länge. 🙂

 2. Det är smart med olika stationer även om man ar litet.

  Vi hade stort kalas och hade tagit in trädgårdsbordet i vardagsrummet o dukat med vår vanliga bord. Det tråkiga var att alla satt på sina platser. Så vi pratade med de man hade bredvid sig, men inte alla andra. Rörelse är bättre.

  Sedan är det bra med mat i små portioner som man kan äta utab att sitta ner. Lite på stående fot. För det är svårt med mat som kråver tallrik o bestick om man är många.

  Annars är idéerna slut.

 3. Jag bodde hyfsat litet när jag fyllde 30 (2:a och det var väl 25-30 gäster). Som du förstår så var det inte snack om att sitta ner och äta trerätters. Det jag har för mig som folk gillade bäst (förutom alkoholen då 😉 ) var soppan som serverades som shots. Vi hade ljuskoppar från IKEA så det fick väl plats drygt en munfull i varje kopp. Det kanske du kan använda om utefesten blir av? Vi mixade sopporna så man inte behövde tugga 🙂
  Sen kan man återanvända ljuskopparna till små Creme Brulee eller annat gott, de är ju ugnssäkra! 🙂
  Hoppas att du får en massa bra tips, uppdatera oss gärna om hur det går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s