Fixar och donar

Idag har vi en fix- och donardag. Tänkte jag skulle visa de grejer vi har gjort. Det blir lite gammalt och lite nytt. Fast allt har ändå hänt idag. Om inte 100% så i alla fall delar av det.

Vet inte varför jag tjafsar såhär mycket om ingenting. Nu visar jag bilderna istället.

Vi fixade ju lite betongfix förra helgen. Delar av detta kan jag inte visa ännu för folk som ska få överraskningar är ju som bekant så nyfikna. Men av det som blev över i hinken snodde min man snabbt ihop tre ljusstakar. Jag hade hållare (köpta i en pysselaffär) så han hällde betongen i glasskålar som vi oljat in, och så stoppade vi ner hållarna.

Jag tycker att de blev fina.

Vi har inte slipat eller nått på ljusstakarna. Vi tycker att de är fina när de är lite ruffa på översidan.

För ett tag sen köpte jag porslin och kakfatsgrejer och byggde ett kakfat. Det var vansinnigt roligt och löjligt enkelt. Då hade jag köpt proslinet på en loppis. Idag tog jag fram porslin jag hade hemma. Servisen har jag ärvt av farmor och farfar och antalet tallrikar skiftar verkligen. Jag har många mattallrikar och djupa tallrikar men få assietter och så vidare… Så jag bestämde mig för att ta en av varje (förutom djup) och bygga ihop ett kakfat. På så vis kan farmor och farfars porslin få vara med även när jag använder annat porslin.

Kakfats-stommen har jag köpt från Kakfateriet.

Kakfatet får sju chokladbollar av sju möjliga av mig. Jag tycker jättemycket om det.

För en tid sedan kikade jag in hos Virka liten kaka och fick syn på en virkad äggmacka. Eftersom ägmacka med kaviar är typ det godaste jag vet vad jag tvungen att prova att virka detta. Det gick bra. Jag hittade på mönstret eftersom och fick till det som jag ville. Men jag glömde lägga på en skiva tomat. Inte för att jag tycker att kaviar och tomat är gott ihop (eller det vet jag förresten inget om) utanför att jag tycker att det hade varit extra färgglatt.

I morgon ska vi på jättefint födelsedagskalas. Då har jag fått veta att födelsedagsbarnet önskar sig en ny glass. Ty den förra har hon kräkts på. Så kan det vara. Jag gör självklart en ny för är det någon gång man förtjänar en ny kräksfri glass så är det när man fyller 1 år.

(Usch, jag ser nu att den förra blev mycket finare. Men så kan det vara. Tiderna förändras. Typ.)

Och så har jag fått tummen ur och gjort ett betongfat. Jag har velat göra ett länge men sist vi betongade (jo, det är ett ord!) så blev det inte tid till det. Men nu så, nu jag har fatat lite.

Jag tog ett plastfat, oljade det på undersidan och hällde på betong. Försökte inte göra det så jämnt och fint för det vill jag inte ha. Men jag försökte göra det platt på mitten så att det kan stå stadigt i alla fall. Försökte inte heller få bort luftbubblor. Vi får se hur det blir. Jag hoppas på rufft och lite ojämnt.

Och sen vill jag gärna visa min mans betongpyssel också. Tre stycken supertjocka och tunga ljusstakar för värmeljus. Vi hade inga hållare för värmeljus utan satsade på att göra hål bara. Av värmeljus. Tejpade in ljushållarna i silvertejp för att göra hålen lite större än hållarna så att hålen ska bli tillräckligt stora för få ner ljus i. Oljade in dem lite så att de går att få ur sen när betongen stelnat.

Rören är några papprör som min man hittat i soporna på jobbet.

Dessa har vi inte heller försökt att få luftbubbelsfria.

Men nu får det vara färdigpysslat för idag. Nu tänker jag bara göra ett enda pyssel till idag och det är middagen som vi förhoppningsvis snart ska börja med. Jag är hungrig som en varg.

Ha en mysig lördag!

5 tankar på “Fixar och donar

  1. Vad häftigt med betongning!! Det ska bli spännande att se det färdiga resultatet sen!
    Ditt kakfat blev superfint – har länge funderat på att göra ett eget, så nu har jag ”pinnar” och porslin på bevakning på Ebay. Hoppas jag vinner så ska här borras!
    Kram//Vic

  2. Gillar din blogg ,brukar läsa den regelbundet. Tycker om att det är lite blandat om allt möjligt ,funderingar,pyssel,bilder mm.Gillar själv att göra lite av varje o prova på saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s