Förvaring

En del grejer är svåra att förvara tycker jag. Ni vet såna där grejer som man har många exemplar av. För många. Alldeles på tok för många. Man vill ha dem förvarade på ett och samma ställe men ändå kunna ta fram dem lätt. Bortplockat men lättillgängligt.

Ja, ni fattar.

Några såna saker som jag tycker varit jobbigt att komma på nått smart med är smink, armband och örhängen.

Men nu har jag löst det.

Till örhängena virkade jag en lång snodd. Eller ett band. Jag la upp en väldig massa luftmaskor och sen virkade jag några varv tills jag tyckte att bredden var bra. Sen hängde jag upp bandet på väggen och satte dit örhängena. Nu kan jag superenkelt hitta ett par på morgonen och lätt sätta tillbaka dem på kvällen. Behöver aldrig leta i en kvart längre för att hitta två som passar ihop.

Armbanden då. Ja det är ju så fina. Och ringarna som Renathe har gjort. Och lite andra fina saker. Dem vill jag ha framme. Så jag köpte ett träd. Enkelt och bra. 100 spänn fattigar och mycket nöjdare.

(Trädet har jag köpt i Kosta Outlet och jag har ingen aning om vad det är för märke eller var det kommer ifrån. Någon annan som vet kanske?)

Lipgloss, småplock och annat viktigt samlar jag i en glasburk från IKEA. Inte så snyggt och samlar rätt mycket damm. Men nu har jag allt på ett ställe i alla fall. Som en godisburk. Fast bättre.

Sen kan man gå ifrån allt praktiskt tänk och vara väldigt osmidig och opraktisk ibland. Bara för att det är kul. Och då kan man ta en stor och tung betongskål och ställa i fönstret för att kunna förvara en liten burk med kräm där i. För att det är fint.

Så kan man också göra.

Betongfatet kan man läsa om här. Krämen kan man läsa om här.

Vilket är ditt bästa förvaringsknep?

Annonser

2 thoughts on “Förvaring

  1. Men vad smart virkat! Smycken är svårt o jag lyckas aldrig bra med förvaringen.

    Köpte ett fint träd på Åhlens för många år sedan men välte det så det gick sönder 😦

    Så inga bra tips. Sminket har jag rensat bland (tack vare dina rensningar) så jag har väldigt lite o förvara det i en liten neccesär så jag ser allt jag har. Annars inga tips.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s