Rapport från middagen

Medan jag och min George Michael-nytändning sitter här och sippar på ett glas bubbelvatten denna feta tisdag vill jag passa på att visa lite bilder från helgen.

Vi har haft vår matklubb här på middag. Joråsatte. Vi har en matklubb. Den är döpt efter en kock som var mer känd förr än nu men som vi inte ger upp. Klubben heter Rikard och det är snart tio år sen vi mailade honom och berättade att vi startat en klubb i hans namn. Han skickade presenter till oss och minns jag inte fel så fick vi en hälsning till jul också. Bra kille det där.

Klubben har ändrats lite under dessa tio år men såhär trevlig och bra som den är just nu har den ta mig tusan aldrig varit förut. Några har kommit till, några har slutat, någon har blivit född och några har blivit äldre. Själv är jag förstås mig exakt lik och har inte förändrats ett dugg sen premiären. Förut att jag inte längre har skitful frisyr.

Vår Rikard-middag bestod av gräslökspannacotta med rökt lax, köttgryta i jordnötssås och ris samt choklad- och kolapaj med grädde.

Allt blev bra förutom att grytan råkade brännas lite i botten när vi skulle värma på den. Men det förstörde inget. Som tur var. Puh!

Jag körde på konceptet ”skrynklig duk är snyggare än slät”. Ty detta har jag sett i bloggar. Att man skrynklar ner hellre än stryker. Det verkade vara min grej och jag körde på detta. Men, jag vet inte… hemma hos mig på mitt bord såg det mest ut som att jag bara inte orkat stryka.

Vilket ju i och för sig var precis som det var.

Men i bloggar har det sett hemtrevligt ut.

Men, ja ja… Det är inte så hemtrevligt att stryka.

Som värd och värdinna kan man få presenter. Som fina tulpaner och kolor från Sockerbageriet och småkakor från Åre.

Jag har försökt att hitta kolorna och kakorna på nätet men jag har inte lyckats. Jag har hört rykten om att de som vi fick är köpta hos iems. Så man får dra dit.

En typiskt skitkul och bra kväll.

Mer sånt.

Tack på förhand.

Annonser

4 thoughts on “Rapport från middagen

 1. Vad mysigt och trevligt det verkar vara med en matklubb!
  Ett tips jag läste på nåt bra ställe om just skrynkliga dukar och har kört på sedan dess är att lägga på den skrynkliga duken på bordet kvällen innan (eller iaf en stund), och spraya den med vatten från en sprayflaska. Sträck duken och låt torka – voilá! En skrynkelfri duk som ser nypressad ut!
  (Se bara till att bordet tål fukten!)

 2. Men vad fint med dukningen! Och kolorna, vad sugen jag blev på kolor såhär innan kl 06 på morgonen 😉

  Kul med Rikard-klubben!

  Kramar

 3. Åh som Ako mintkola ? Det hade mina morföräldrar i dörrfacket på sin Saab. Jag blir nostalgisk.

  Vem är det på bild på placeringskortet….?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s