Lugnet efter stormen

Det är lugnet efter stormen hemma på min gata i stan.

Det har varit mycket flackande hit och dit och den senaste veckan har jag hunnit med två tjänsteresor. En med tåg och en med bil. En neråt och en åt sidan. Jag gillar mina kollegor och jag tycker väldigt, väldigt mycket om att vara med dem. Men det är inte mycket som slår min man och att vara hemma.

Som nu. En dator och en kopp kaffe och bara sånt jag gillar. Inga måsten eller tider att passa. Ingen chef som säger att detta måste vara klart om en halvtimme.

Jag kan nästan bli obstinat. Kasta en tröja på golvet och låta den ligga där. Bara för att jag kan. Och för att jag bestämmer själv.

Bilder som inte kunde bli visade för några dagar sen kan nu visas. Här kommer de.

I söndags var vi hos svärmor och fikade. Prinsesstubbe. På den finaste duken jag vet.

Men jag vågar inte säga högt att jag tycker att den är så fin för då kommer hon att säga att jag får den. Sån är hon. Och hon behöver ju ha en duk.

Vi fick ju odlingar av våra vänner som var för oss för en stund sen. Eller för ett tag sen heter det nog. Jag är rädd att tomaten av hemlig sort mår dåligt på altanen. Men paprikan som troligen är gul har fått stanna inne i fönstret och den frodas och mår bra.

Bland paprikan kom det upp något som jag snarare tror är ännu en hemlig tomat. Så jag satte den i en kruka och tog ut den. Den lever ännu.

Vi får väl se hur deras öde utspelar sig på altanen. Det blir spännande.

Olivträdet däremot. Det borde skärpa sig. En dag när jag gick ut så var alla blad bruna och snustorra. Jag förstår faktiskt inte vad som hände.

Jag tror inte att det är dött för grenarna känns levande. Även om det ser mörkt ut. Så nu får trädet stå och skämmas på ett ställe där maskrosorna blommar. Så får vi se om det händer nått.

Och istället olivträdet har jag nu ett citronträd. Jag är tydligen sån. Är man risig byts man ut mot någon mer hipp och flärdfull.

Det var en regnig dag den där dagen då citronträdet flyttade hit. En regnig söndag. Men en bra söndag ändå. Regn kan vara alldeles underbart.

Nu ska jag packa upp min resväska och njuta av att den inte ska packas på ett tag igen. En lyx jag tänker njuta av.

3 tankar på “Lugnet efter stormen

  1. Välkommen hem!
    Hoppas du fortsätter njuta, snart helg dessutom 🙂

    Så fin duk! Tur att du får njuta av den där iaf och fint att du inte säger något på något sätt. ÄVen om jag är säker på att du skulle ta väl hand om den!

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s