Söndagsrapport

Hejsan hoppsan!

Nu är det söndag igen. Det har snöat här och där (hos dig?) men här är det bara grått och regnigt. Men nya dubbdäck sitter på och jag är beredd. Några dubbdäck i själen har jag dock inte skaffat mig men det blir nog veckans uppgift.

Hur man nu gör det.

Det har varit en bra vecka. Vad nu det innebär. Men den har varit både kul, jobbig, glad och fantastisk. Och det jag tar med mig är det glada och fantastiska. Det andra lämnar jag i en soptunna och drar vidare.

På en promenad i fredags var veckan även vacker. Och kylig. Då förstod jag att det är dags att hänga in sommarjackan. Så in med den och fram med den varmare jacka. Vilken gick åt i helgens höstiga fina väder.

Men, veckan började med småkakans dag på jobbet. Jag har ju redan berättat att jag bakade drömmar. Mest för att det är smidigt men också för att de är så omåttligt populära. ”Jag åt åtta stycken, förlåt” sa en kille som jag gillar på mitt jobb. Ja, ingen blir gladare än jag för lite popularitet.

Det fick åka med i julburken som Karin Mannerstål designat.

Det har hänt något fasansfullt den här veckan också. Eilert har blivit arresterad. Jag vet inte varför. Men jag fick veta det en dag i veckan nu när jag kom tillbaka från lunchen. Vi får väl se om han släpps ut. Jag får väl gå in och betala borgen. Jag känner ju ändå lite ansvar. Kanske kan jag starta en insamling?

Annars har denna veckan varit en enda lång färd mot fredag. För då var det nämligen superdagarnas superdag. Vi åkte till Linköping och såg Mr Winnerbäck i Cloetta Center. Vi har velat se honom i hundrafemtio år, men det har aldrig blivit av. Och lyckliga vi lyckades pricka in just den konserten som i tidningarna nu beskrivs som hans bästa.

Vi började med att bli hämtad av vänner. Sen anlände vi till Linköping där vi checkade in på vårt favorithotell Scandic Linköping City. Vi har bott där ett flertal gånger och alltid varit lika nöjda.

När vi bokade rummen önskade vi oss fönster mot ån och det fick vi. Sagolik utsikt. Vi bodde i rum 313 och våra vänner nästan grannar. Fantastiskt.

Men kanske inte lika fantastiskt som konserten var. Jösses. Jag tror aldrig jag varit med om maken. Som ett slags religiöst upplevelse. Nu ska jag inga andra gudar hava jämte honom längre. (Jo, bara Ernst. Eller hur Extraminnet?).

Var tvungen att spara låtlistan. Den var genialisk. Så fin tajming och allt. Otroligt.

Var du också där? Det var ju jag och över 7000 andra, så kanske du var en av dem?

Vi åkte aldrig ut till havet
Gå med mig vart jag går
Det gick inte
Mareld
Monsterteorin
Från kylan in i värmen
Ett sällsynt exemplar
För dig
En tätort på en slätt
Min älskling har ett hjärta av snö
Vem som helst blues
När det blåser från ditt håll
Utkast till ett brev
Stort liv
Elegi
Ingen soldat
Hosianna

Extranummer:
Jag är hos dig igen
Elden
Solen i ögonen
Söndermarken

 

Innan vi lämnade fina Linköping i går tog vi en promenad på stan. Vi hamnade inne på saluhallen Matkällaren som är ett fantastiskt ställe som jag genast vill åka tillbaka till. Lyllos er som bor nära. Vi köpte med oss lite korvar, skinkor och vad vi trodde var praliner hem. Praliner som sen visade sig vara fruktbollar. Jag tog en bild av bollarna i affären för att vi skulle veta vad vi åt när vi kom hem, och vilken smak som var vilken. Men jag glömde visst läsa. För visst står det ”fruchtkonfekt”. Och visst vet jag att det inte betyder ”chokladpraliner”.

 

Men visst var de goda. Men är man sugen på chokladpraliner är ju kanske inte torkad frukt det man vill ha… Men kan man inte läsa så kan man inte.
Men jag blev påmind om mina fruktbollar som jag gjorde själv för en tid sen. Och det är ju var ju bra. Jag behövde bli påmind om dem. (Fatet på bilden kan du läsa om här.)

Ett annat fika i veckan var skorporna som vi köpte på flygplatsen i Venedig. Men alltså. Fin påse. Men skorporna skulle ha stannat där i. Smaklösa och tråkiga. Sånt här ska man baka själv. Ta mig tusan.

 

Idag har vi ätit köttgryta till middag och nu tänker vi att den här dagen får fortlöpa i lugnets tecken. Det har varit en urkul helg med konsert och allt, men nu behöver vi samla krafter till den kommande veckan. Den kommande helgen kommer att bli as-rolig. Det vet vi redan nu. Och till den behöver vi krafter.

 

Behöver inspiration just nu på alla plan. Lite ny matinspiration hittade jag i en bok jag köpte på Lagerhaus för 99 kronor minus 70%. Smoothies. Kanske är en sån med choklad på inte det nyttigaste valet, men jädrar vad smarrigt.

 

Ja och så har vi fått ärva en Tassimo också. Det är kul och spännande. Måste nog testa den här sorten.

 

Nä, slappa var det ja. Och vila. Och hämta kraft. Och kanske se en film.

Ha en fin vecka nu. Glöm inte att sitta och glo rakt in i väggen ibland. Det behöver man.

Och lyssna gärna lite på Värvet också. Kan verkligen rekommendera avsnittet med Kim Sulocki. Både intressant och väldigt fint. En klok man. På många sätt.

Annonser

2 thoughts on “Söndagsrapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s