Söndagsrapport

Tack alla snälla ni som inte kastade sten på mitt fönster i går kväll för att jag inte skrev någon rapport igår. Ni är snälla ni.

Men här kommer en rapport. Håll i er!

Veckan började med att jag blev väldigt sugen på att baka bröd. Det var länge sen och det var dags. Jag kom på att det är bra att kombinera bak med rensning så jag tog ett recept från Nina Ahlms Kostrådgivarens Kokbok och gjorde om till något som passade mig och alla påsar som blivit över i skafferiet. Och ut ur ugnen kom en limpa full med fibrer och blåbär.

Jag har bakat mången limpa i mina dagar och därför kan jag höfta till det rätt bra. Det blir liksom bra när jag höftar. Det hamnar många misslyckade limpor i soporna innan man kommer dit, men det är värt besväret.

När vi var borta för några helger sen fick vi syltad rödlök till planksteken. Jag har inte gett mig på plankan än, men löken. Jädrar vad enkelt och himlar vad gott. En vanlig 1-2-3-lag ni vet. En del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Lite salt. Vet inte hur mycket. Koka upp och häll den heta lagen över skivad lök i rena burkar och stäng sen locket.

Nu är den färdig (det var den dagen efter egentligen) och hur god som helst. Jag älskar detta. Piggar upp vilken tråkig rätt som helst. Och snygg är den också. Otroligt häftig färg.

Häftig färg är det även på mina röda kängor tycker jag. Men de visade sig vara av lite dålig kvalitet så färgen har ramlar bort på en bit av tån. Och i vecken. Men jag tänkte att lite nagellack kan fixa skorna så att jag kan ha dem ett litet tag till. Jag älskar ju dem.

Ja, kolla där på den högraste skon. Ett märke mitt fram.

Det blev inte helt perfekt, men i alla fall bättre. Eller hur?

I fredags kväll var vi tvungna att testa nya Blossa. Ja, ni vet den där snygga med kurbits på. Enligt Blossa är ju smaken hemlig till den 13 december.

Den var ljus (säger man vit?) och inte så särskilt söt faktiskt. Jag tycker att den var supergod. Smakade lingon tyckte jag. Eller kanske tranbär? Det är i alla fall vad jag gissar på. Den var lite sträv. Supergod.

Jag köpte en inredningstidning i helgen och där stod det om glöggen. Det stod också vad den smakar. Men jag vet inte om det var ett feltryck eller ett klamp i klaveret. För vem är så dum att den avslöjar en hemlighet en och halv månad för tidigt? Jag hoppas att det var feltryck och att de egentligen inte visste vad de skrev. Jag tänker inte säga vad det stod i tidningen, men att jag själv gissade på lingon eller tranbär när jag drack den tänker jag inte hålla inne med.
Det ryktas om att den med fördel ska drickas kall. Men det örat vill jag inte lyssna på. För mig så är kall glögg inte glögg. Glögg ska vara varm som tusan. Om jag får rösta.

I torsdags blev jag, några kollegor och en massa andra Unionen-anslutna bjuda på en föreställning med Marika Carlsson i Jönköping. Så det drog vi iväg på. Skrattade hejdlöst många gånger. Kanske mest åt när publiken fick ställa frågor. En tjej i publiken frågade hur Marika får sitt hår att stå rakt upp sådär. Marika skrattade och svarade ”Jaa du… hur får du ditt att ligga sådär platt?”. Underbart.

Efter föreställningen gick vi ut och åt på en libanesisk restaurang. Liban Deli. Jättegod mat och ett helt nytt ställe för mig. Men jag kommer apselut att gå dit igen!

I helgen har vi varit iväg på galej. En sjusärdeles trevlig helg. Vi tog tåget till Göteborg och umgicks med nyfunna vänner som vi lärde känna på påsken hos Onkel Enkel. De bor i Göteborg och de visade oss en massa fina och bra ställen.

Vi bodde på hotell Gothia och hade sån himla tur förstår ni. Det hände något när vi skulle checka in så vi blev uppgraderade till en svit. Ett Sky-room på 16 våningen. Där blev man bjuden på bubbel och choklad och vi var inte de som bangade.


Sängen var 2,10 bred… Och i fönstret en helt fantastiskt utsikt…

Men vad hittade vi på då? Jo, vi började med att mötas upp i receptionen. Utan någon nejlika i knapphålet men det gick bra ändå. Sen styrde vi kosan mot Ölrepubliken. Ett ställe vi alla fyra blivit tipsade om, men ingen av oss hade varit där förut. Det visade sig vara ett otroligt häftigt och trevligt ställe. Sanslöst god mat och miljarder med goda ölsorter. Trevlig personal och väldigt, väldigt trevligt. Vi har verkligen fått ett nytt favoritställe!

Veggoburgare. Löjligt god.

Efter maten tog vi en promenad och blev lite kulturella. Vi besökte Hasselblad Center. Mycket intressant. Vi fick lära oss om hundar i rymden, om en ryss som försvann rakt ut i rymden och lämnade efter sig en flaskpost samt om djur som var ihopblandade och lite udda. En apbock och en rävsköldpadda. Och även en ormekorre. Eller vad det nu var. Ja, det där blev vi lite yra i huvudet av att tänka och titta på. Och vi vet inte riktigt om vi minns rätt. Och det har inget med ölen att göra.

Vi tog en promenad in mot city igen och letade efter Karin.

Men vi hittade henne inte. Däremot såg vi Krister Henriksson och Per Hovensjö. Vilket var fantastiskt. Förstås. (Fast jag väljer att säga att jag såg Kurt Wallander. Ingen kan bestämma vad jag ser och inte nämligen.)

Sen mina vänner så styrde vi kosan till ett fantastiskt ställe. Som var lite overkligt precis som rävsköldpaddan men på ett helt annat sätt. Jag vet inte var vi hamnade. Men det kan ha varit i paradiset. Paradiset heter i det här fallet Dorsia.

”Det händer att gäster som kommer in tror att de gått fel. De blir stående, lätt villrådiga, och undrar om de hamnat hemma hos en excentrisk dam under början av förra seklet.”

Så säger de själva på sin hemsida. Och jag håller med.

Men mina bilder kan verkligen inte göra stället rättvisa, så kolla in deras hemsida och klicka på galleriet. Man dånar.

Vill inte trycka upp kameran i ansiktet på folk så det var svårt att fota i vimlet. Men några reste sig och gick och då vände jag mig om och tryckte av. 🙂

Efter att ha varit i himmelriket en lång stund gick vi till Bee och åt middag. Alltid lika trevligt och gott. Fabbo-ställe!

Ja och sen var det inte mycket kvar av vare sig oss eller kvällen. Vi gick till hotellet och somnade innan vi ens hann säga god natt. Vilken otroligt kul och härlig dag. Tack snälla A och B för en otroligt kul dag!

Och med detta får Söndagsrapporten vara slut för den här gången.

Vi hörs vidare och tack för att ni vill läsa här.

Hur var er vecka?

Annonser

2 thoughts on “Söndagsrapport

  1. Åh, som vanligt blir jag så supersugen på att baka egna bröd när jag ser dina bröd. Men sedan jag flyttade till det här landet har jag fått frontas med den tyska jästen. Som inte är som den svenska. Jag väljer att tro att det är så för att jag efter över 20 år som bakare kan det inte vara så att jag bara misslyckas hela tiden. Hela tiden. Nä, så jag bakar bara i bakmaskin nuförtin. Också gott, men ser inte lika fancy ut som dina.

    Den syltade rödlöken måste jag ju testa. Det låter ju hur gott som helst.

    Göteborg och svit på Gothia, inte dålig helg. Bra med uppgradering 🙂 Men Bee, tycker du att deras personal verkligen är trevlig? Jag äskar maten där och det är rätt mysigt där också, men personalen. My God, så noncalanta och riktigt otrevliga vi råkat ut för. Så att vi faktiskt slutade gå dit. Hoppas att de bytt personal. Men maten är god, det håller jag med om.

  2. Vilken helg – och så kreativ, både bröd och lök… Är väldigt avis på glöggen där. Har jag missat något eller hur har ni fått tag på den? Den verkar god…

    Jag var till IKEA igår och där var julruschen i full gång, helt galet… den kryper närmare och närmare på, verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s