Bröllopsdag

Vi har bröllopsdag i slutet av november. Vi brukar säga att vi har bröllopsdag första advent. Det är inte sant särskilt ofta och framför allt inte i år. Vi gifte oss lördagen före första advent (dagen före första advent) och tycker därför att första advent tillhör oss. Det är vår helg i dubbel bemärkelse. Och i år hade jag omaket att fira själva datumet på resande fot i Norge, men första advent var det vi. Vi som hör ihop. Vi firade. Precis som vi brukar. Fast lite annorlunda.

Varje år efter semestern ringer vi till Hook och bokar in vår bröllopshelg. Vi har ett särskilt rum som vi alltid bor i just den helgen. (Vi har varit där andra gånger än vid bröllopsdagar men då väljer vi rum lite hipp som happ). I år när vi ringde och bokade vårt rum innan sommaren ens hade hunnit bli höst så sa de att vårt rum var bokat redan. Av några andra som just ville ha det rummet.

Man tror inte sina öron.

Men så var det. Så vi fick välja ett annat rum. Som tur var hade vi ett ess i rockärmen. Vi visste om ett annat mysigt rum som vi kunde tänka oss. Och där gick det ingen nöd på oss.

Detta rum var ett rum med många rum. En stor hall, ett stort badrum med bubbelbadkar, en liten toalett, ett rum med soffa och andra sittplatser samt öppen spis. Och så sovrummet med skrivbord…

Detta fina rum ligger på baksidan av det hus där vi brukar bo…

Eftersom vi tycker att elda i öppen spis är typ mysfaktor 100 så blev det rätt varmt inne hos oss. Då fick vi vädra oss lite med en promenad runt området. Vädret var inte så himla härligt precis, men man kan ju för sjuttsingen inte få allt.

131203-25

Vi är väldigt glada för den här traditionen och kommer absolut att fortsätta med den. Vi har alltid varit nöjda när vi varit där.

Och kanske extra nöjda är vi över att vi i år kunde ligga i sängen och kolla på julkalender-premiären.

Är man fasligt intresserad över hur vi brukar fira grejer på Hook kan man kolla här. Vill man hellre se sommar kan man kolla här.

Och vet ni. Ibland är livet så roligt. Gissa vilka som checkade in precis innan oss? Vilka som stod framför oss och köade lite när vi kom in och vilka som fick sin nyckel en minut innan vi fick våran? Jo, de som haft omaket att boka ”vårt” rum. Ha ha. Ibland är livet så komiskt. Jag antar att vi såg rätt roliga ut när receptionisten gav dem nyckeln och vi såg att det var vårt kära rumsnummer. Men de såg trevliga ut. Och vi hade det fint inne hos oss.

Annonser

4 thoughts on “Bröllopsdag

  1. Det ser SUPERMYSIGT ut! Nu får ni passa på att boka ‘ert’ rum till nästa år 🙂 eller har ni kanske hittat ett nytt favoritrum?
    (Har glömt att fråga hur många år ni firar, eller jag kan nog läsa mig till det kanske?)

    Ha en fortsatt fin vecka eller förresten, en go fredag och HELG!

  2. Har ni bokat ert rum redan nu kanske? Till nästa år alltså 🙂

    Det ser så himla mysigt ut och jag måste dit någongång. Men det säger jag ju varje år.

  3. Det ser otroligt mysigt ut där. Jag tror att jag sett ett annat inlägg där ni varit där också, men inget av de ovan. Hur som helst, har ni bokat ert rum till nästa år redan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s