Peel off

Jag hörde talas om en ny produkt. Nagellack med peel off-funktion. Det vill säga man målar det på nageln innan man målar sitt vanliga lack. Och sen när man vill ta bort lacket så drar man bara av det.

Är detta för bra för att vara sant undrade jag i mitt lilla huvud.

Jag var ju för nyfiken för att låta bli att testa så jag köpte en flaska från Isadora igår. För den flaskan fick jag betala 69,50 riksdaler. Inte så dyrt. Men funkar det?

Testade och dokumenterade och resultatet blev såhär.

Jag började med att måla på lite base.

Det blev ganska vitt men efter fem minuter (som man skulle vänta enligt förpackningen) såg det mer genomskinligt ut. Bra att det är vitt så att man ser var man har målat tänkte jag. Men sen blev det mer genomskinligt och bra.

Jag tänkte att jag skulle hålla ihop märket. Eller hur man nu säger. Att de säkert vill och påpekar att man ska använda deras egna lack över. Så jag valde Isadora även ovanpå.Två lager av ett lack som sitter som berget i vanliga fall. Som sitter så hårt att det knappt går att få bort. Jag kan ha det i nästan en vecka i vanliga fall och bara bättra på lite i kanterna efter några dagar.

Japp! Sen tänkte jag att det var bäst att jag lät det torka ett bra tag innan jag gjorde något mer. Så då gjorde jag det. Lät det torka. I flera timmar.

När det evinnerliga väntande var över (vilket jag själv bestämde när det var) testade jag att riva bort lacket på tummen.

Och visst. Som att ta bort en bit tejp. Bara att skrapa loss lite i kanten och sen dra av…

Hela lack-biten ramlade av i ett svep. Smidigt. Men oroande lätt. Helt utan motstånd.

Sen tänkte jag att jag skulle leva lite vanligt liv ett tag. Och se vad lacket gick för. Så jag bakade muffins. Först skrev jag ner receptet i en ny bok. Men det gjorde jag med höger hand. Omålade högerhanden.
Och sen baket. Inget avancerat, inget knådande, inget konstigt. Bara rakt ner med ingredienserna i en bunke och vispa med ballongvispen.

Och vad hände? Jo, i samma veva som jag stoppade in plåten i ugnen såg naglarna ut såhär:

Och det var nästan vad jag trodde. Det funkar inte. Är det så himla enkelt att riva loss det så ramlar det ju av bara man tvättar händerna och torkar dem på en handduk.

Det ramlade av i stora bitar och lämnade små rester kvar längst in. Men det är ju för att jag missat att måla basen där. Förstås. Men ändå.

Nej detta var verkligen inget för mig. Jag kan inte komma på en enda bra sak med detta. Kanske om man vill prova ett nagellack man just köpt. Och vill måla på en nagel eller två för att se hur det ser ut. Och sen ta bort det direkt. Men sånt vill jag sällan.

Så. Detta får en halv nagelfil av fem möjliga från mig. Och den halva får de för att det var kul att testa och för att priser var humant.

Men jag kommer inte att köpa detta igen. Aldrig i livet.

(Och visst, de skriver själva på sin hemsida att det är för de som vill ha sitt lack ”i en dag, i en timme eller på en fest”. Ja, en timme i så fall. För inte skulle detta hålla en hel fest för mig. Då gäller det att inte gå på toa för då ramlar det av när man tvättar händerna.)

4 tankar på “Peel off

  1. Knepig grej. Om det är så lätt att ta av, som att riva av en tejpbit, ja då säger ju det en del om hur hårt det sitter, lacket. Jag förstår tanken att det skall vara lätt att få av lacket eftersom remover är starka grejer men ändå…
    Tack för att du testade och icke-tipsade om det 🙂

  2. Så bra att du testade, då behöver inte jag göra det. Tar jag mig tid att måla naglarna vill jag ju att det ska sitta kvar så länge det bara går. Men vem i hela vida världen skulle vilja lägga ner en massa jobb på att måla naglarna för att de ska se fina ut i en timme??? Låter ju helt knasigt om du frågar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s