Kort vecka

”Du verkar ha funnit inre frid” stod det i ett sms jag just fick. Jag skrattade så att tårarna rann. Nä, någon inre frid har jag inte sett röken av, men att skratta är ju rätt rofyllt.

Det här är en kort vecka och det tackar jag lite extra för. Jag har ingen arbetslust just nu utan vill mest vara ledig och göra sånt man gör när man är ledig. Slappar, vilar själen, skrattar, hälsar på, får besök. Ja, sånt. Sånt där ni vet.

Min själ må sakna inre frid, men just nu mår den bra. Mister Carrack har släppt en ny skiva fick jag mail om från Spotify och jag kastade mig på play. Och vem älskar inte en man som gör en skiva som ser ut såhär?

Jag har så mycket jag vill visa och mycket jag vill skriva om så det blir lite som korvtoppning nu känner jag. Men jag river av lite bilder så att jag kommer i kapp lite. Det blir bra va? (Stoppar fingrarna i öronen nu så att jag inte hör om någon skriker NEEEEJ!)

När vi var hemma hos mina föräldrar för några helger sen hittade jag min gamla docksäng i klädkammaren. Och jag visste exakt vem skulle få den av mig.

Tummen och Hästen bor och sover bra i den även fast det saknas både madrass, täcke och kuddar. Men de kanske inte gillar sånt. Jag har aldrig sett en häst ligga på madrass förut, så vem vet. Det är kanske så här det ska vara.

Hon som fick sängen har en pluttig syrra. Jag skulle vilja stoppa ner henne i docksängen när ingen ser. Men jag vågar inte. För av någon konstig anledning så behövs sängen limmas ihop nu för tiden. Det behövde den inte när jag lekte med den för 40 år sen. Verkar som att trät hade torkat och krympt. Redan. He he. Limmade så långt limmet räckte innan vi lämnade ifrån oss sängen. Men någon lillasyster stoppade jag inte ner där. För så får man inte göra. Det är inte politiskt korrekt.

I påskas blev jag sugen på inkokt lax. Jag vill gärna bli det. Mest hela tiden. Men jag får dåliga vibbar när jag tänker på fiskben och rensning så jag gör det inte så ofta som jag borde för mitt eget bästa. Men jag skärpte till mig i påskas. Började med att köpa en fryst firre och en kruka med dill. Bland annat. När jag dagen efter inköpet skulle tillaga härligheten såg dillen ut som sju svåra år och stank ännu värre. Man undrar.

Men jag hittade en ask med frusen dill i frysen och räddade laxen med detta. Jag stoppade i purjo, skivad citron, salt och peppar. Och så dill.

Sen packade jag in allt i silverpapper (aka folie) och stoppade in i ugnen. Höftade lite och slog till med 200 grader i 45 minuter och det visade sig vara genialiskt.

Otroligt god lax som räckte i flera dagar och som vi åt med kokt potatis och kall sås ena dagen, på mackan den andra dagen och så vidare. Superbillig, nyttig och asgod mat. Detta måste jag göra oftare. Och det är verkligen inte svårt att få bort skinn och ben efter att man tagit den ur ugnen. Verkligen inte. Urlätt.

Ni som hängt med ett tag vet ju att jag har fredagsfika på jobbet. En anrik klubb som bjuder på kaffebröd till fikat på fredagarna. Vi är ca 30 personer och förra veckan var det min tur. Jag bakade vetebullar med hallon och vaniljkräm i. Jag blev den mest populära på jobbet den dagen kan jag säga. Och det med rätta. Jäklar vilka goda bullar. Jag slog mig själv med häpnad.

Jag ska ge er receptet en annan dag. Måste skriva ner det även för mitt eget bästa. (Här kan man dock se en liten bild av receptet) Och detta kan jag nog bjuda på fler gånger på jobbet. Nästa gång kan jag ju stoppa i något choklad-aktigt. Lägg ägg liksom.
(En annan gång bjöd jag på detta. Ytterligare en annan gång detta.)

I helgen som just varit var vi i Stockholm en snabbvisit. Min kusin med fru undrade om vi kunde komma och hjälpa dem med lite trädgårdsarbete. Såklart vi kunde. Jag blev silikon- och måleriarbetare och min man blev jordbrukare. Vi hade en fantastisk dag i det fina vädret och även om vi arbetade ganska mycket så hann vi med att fika ihop med mina föräldrar…

140428-13

(Beprövad dumlekaka som jag hade med mig eftersom jag utsågs till fikaansvarig)

… skåla med ursöta champagneflaskor som gav mig dåndimpen av blotta åsynen…

Har aldrig sett maken till gullig champagne. Visste inte att sådant ens fanns…

.. och så hann vi äta väldigt god grillad korv till lunch, sanslöst god grillad mat till middag OCH så hann vi pusta ut och njuta av kvällen i växthuset som jag varit med och målat knutarna på.

En fantastiskt rolig visit. Det är verkligen underskattat att hjälpa varandra och att göra saker tillsammans. Att måla hemma hos andra är tusen gånger roligare än att måla hemma hos sig själv och att hjälpas åt gör allt så mycket enklare.

Vi borde skämmas som inte hjälper varandra mer i livet tycker jag.

Nu får det räcka för idag och nu ska jag kolla på min favoritserie Arvingarna.

Men innan jag lägger på luren (?) vill jag berätta att minichampagnen kommer från Grays & Feather och att lamporna kommer från David Trubridge och heter Coral (Tack Anne!). Lamporna finns att köpa här. Bland annat.

Tack för idag.

1 tanke på “Kort vecka

  1. Fin säng! Och fantastisk fika, tack för recept. Jag har snart jobbfika och måste hitta något som går relativt fort och är lätt att frakta med sig. Tror du att dumlekakan går att göra kvällen innan? För jag pallar inte att gå upp kl 3 och baka…
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s