Dublin

Ja, nu har vi ju varit hemma ett tag. Men för inte allt för länge sen vad vi i Dublin. Och hade semester. Och njöt av livet. Och allt det andra som man får när man åker till Dublin.

Dublin har inte varit ett ställe som jag har tänkt så mycket på i livet. Tills för några år sen. När min man började prata om att han ville åka dit för att kolla in Guinness och whiskey på närmare håll. Och jag lärde känna en ny kompis vars syster bor där. Då dök Dublin upp i mitt huvud. Och så önskade sig min man en resa dit och självklart ville jag följa med.

Jag ska inte lägga ut sjutusen bilder nu, men jag vill ju ändå gärna visa nått.

Håll i er. Här kommer några bilder. Kanske tretusen bara.

Vi började resan på ett tåg. Som tog oss till Köpenhamn. Där tog vi in på Hilton Hotell på Kastrup. Oerhört smidigt. Vi hoppade av tåget och stod cirka fem minuter senare och checkade in på hotellet. Ett oerhört trevligt hotell. Stort och häftigt och väldigt fint och bra.

Vi hade ganska pampig utsikt från vårt rum…

Dagen efter gick vi upp tidigt, checkade ut från hotellet och gick sen i tre minuter till flygplatsen och checkade in där. Åt frukost, shoppade lite livsviktiga grejer i TaxFree och helt plötsligt, innan klockan ens var 11 på förmiddagen, stod vi i vårt nya hem. I vårt rum på Gresham Hotel i Dublin. En otroligt smidig resa. Inte ens två timmar med planet och så tjugo min i taxi från flygplatsen och tjoff poff så var vi framme.

Här var inte utsikten riktigt lika fin, men väldigt intressant på många sätt. Kan säga att jag kikade ut rätt mycket ändå. Trots det rätt fula.


Det var ett otroligt fint och bra hotell med fantastisk personal som hjälpte till med allt man bad dem om (tips på små utflykter, biljetter, restauranger…) och frukosten var väldigt fin och bra.

Ja, sen hade vi otroligt glada och trevliga dagar i Dublin. Vi besökte förstås Guinness Storehouse

Ett väldigt trevligt besök var det, med mycket att titta på och undersöka och det avslutades högst upp i det höga huset där det finns en bar med fantastisk utsikt. Och där får man varsin Guinness. Förstås. Gott.

Vi besökte även The Old Jameson Distillery

Även detta otroligt trevligt. Välgjort och fint och intressant och en guidad tur som var både spännande och väldigt fint. Toppen verkligen. Turen avslutades med att man fick ett glas whiskey eller en whiskey-drink gjord på Jameson whiskey, ginger ale och lime. Jag valde drinken och den var verkligen god.

Ja, och så åkte vi på en bussutflykt till Kilkenny, till en häftig grotta (Dunmore Cave) 400 trappsteg rakt ner i marken…

Det var rätt jobbigt att gå upp kan jag säga. Men jag kom inte sist i alla fall. Var rädd att bussen skulle få vänta på mig och att de skulle få dra upp mig med ett rep. Men det var inte så jobbigt som guiden varnade för. Ha ha.

Sen väntade en fantastisk busstur genom natur som var så vacker att vi häpnade. Vi åkte omkring mycket men stannade på flera ställen. En del bilder tog jag genom bussrutan, men vill ändå visa några bilder från ställen som var helt fantastiska.

Vi fick lära oss att man här spelat in Braveheart, Kung Arthur och massa andra filmer…

Det ser väldigt dimmigt ut på vissa bilder, men då kan man tänka att det är rätt högt upp… Dimman kanske kan kallas moln till och med?

En kul grej var att bussen körde igenom ett litet samhälle som heter Hollywood. Och de hade en egen skylt. Hi hi.

Enligt guiden fanns detta Hollywood före det andra. Så det får vi ju tro på.

Turen avslutades på ett helt fantastiskt ställe som heter Glendalough. Vi hade hört talas om detta ställe genom bekanta och vi blev verkligen inte besvikna. Jag tänker inte berätta någon historia kring detta ställe, men är man intresserad finns det en hel del att läsa på nätet. Åker du till Dublin bör du åka till Glendalough. Tycker jag.

Det var en otroligt trevlig busstur som tog en hel dag. Man fick vid varje stopp avgöra om man ville följa med på guidad tur eller gå tur på egen hand. Vi följde med på alla guidningar och det var väldigt trevligt.

I grottan guidades vi av en stilig äldre herre som sprang så lätt, så lätt upp och ner för de hundratals trappstegen. Han berättade även om en del av grottan som var absolut förbjuden att besöka. Där inne skulle det finnas en alldeles blå sjö. Men sen många år tillbaka är det strängt förbjudet att gå in i den delen av grottan. (Man får krypa in och det tar en evighet att komma dit) Men ville man se hur det ser ut kunde man kika på bilder som han tog där inne för några år sen berättade han stolt.

Den övriga tiden guidades vi av en ung härlig tjej som pratade både i bussen, i Kilkenny och i Glendalough. Otroligt kunnig och charmig tjej.

En sak jag höll på att glömma. Vi åkte över P.S. I love you-bron… Det var tydligen väldigt speciellt. I alla fall om man lyssnade på de unga tjejerna från USA. De höll på att dåna när guiden berättade att det var den bron vi såg.

Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst och visa er sjutusen bilder till. Men jag slutar här. Och säger att detta var en fantastiskt trevlig resa. Dublin är en otroligt trevlig stad med härlig atomsfär, massor av fin musik, otroligt gästvänliga människor och massor att titta på och uppleva. Gillar man öl och whiskey dessutom så är detta en tio-poängare. Jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att åka tillbaka snart. Och ett extra stort plus för att det var så smidigt att komma dit. Och för att taxin var så billig (20 Euro) till och från flygplatsen. Och för att hotellet var så trevligt och för att det var så nära allting. Perfekt stad för oss som gillar att gå. Det gick att gå överallt. Stor stad med allt man önskar sig men också allting inom räckhåll.

En fantastiskt bra resa.

Tacksamhet.

 

Annonser

2 thoughts on “Dublin

  1. Du INSPIRERAR! Nu måste jag åka till Dublin!
    Men du, ni har inte varit i Orbaden (Hälsingland?) Tänkte, ni reser mycket och du kanske hade någon erfarenhet av det? Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s