Helgbestyr

I helgen som varit har vi inte bara börjat vår semme, utan även träffat kompisar i en stad intill.

Vi har vänner som bor ca 15 mil från oss. Vi träffas ganska ofta och hälsar på hemma hos. Men så någon gång om året är vi lite lata och lyxiga och träffas och bor på hotell. Mysigt och smidigt. Man bokar sitt eget rum, packar sin egen väska och så ses man där. Lugnt och skönt och ingen behöver städa innan eller stå och laga mat.

Den här gången träffades vi i Jönköping på hotell Victoria. Ingen av oss hade bott där förut men det visade sig vara ett väldigt trevligt hotell. De bjöd på eftermiddagsfika (kaffe, te, espresso, latte, och två sorters mjuka kakor) och sen en väldigt god middagsbuffé. Middagen bestod av lite kallskuret till förrätt och pulled pork med klyftpotatis och god sås till varmrätt. Fantastiskt gott och trevligt. Och att det dessutom ingick i rumspriset var ju otroligt generöst.

Vi har ju bott på ett Nordic Choice Clarion -hotell förut, när vi var i Karlskrona, och det var lika trevligt det. I Karlskrona ingick också kvällsbuffé men den åt vi inte av eftersom vi var iväg på annat.

Såhär såg rum 412 i Jönköping ut.

Jag blev väldigt förtjust i de fina kuddarna. Gult och svart är snyggt.

Och så gillar jag ju detaljer. Så jag går ju alltid och studerar saker med lupp och läser på lappar och kollar bakom hörn och sånt.

Dessa små grejer fick höga poäng i min värld:

En snygg toffs att hänga på dörren istället för en solblekt, skrynklig ful gammal stör ej-skylt.

En blomma under glasen på toaletten…

Och en kul liten vägvisare i hissen.

Vi åkte iväg och träffade våra vänner mest för att få umgås. Så vi sprang inte omkring nämnvärt på stan eller så. Vi var på rummet och åt medhavd ost och kex, sen umgicks vi mest hela tiden och jag lärde mig ett skitsmart life hack i baren…

Hur man enkelt som sjutton snoppar en jordgubbe…

Ja, sen åt vi middag som som sagt var helt superb och sen gick vi en sväng på stan och hamnade till slut i ett vattenhål i stora härliga soffor under ett stort parasoll. Hos Twin City.

Ja, det var en väldigt trevlig helg med vännerna i Jönköping. Det vill vi snart göra om.

Och så en helt annan sak… Det fanns ett hus precis mitt emot hotellet. Ett bostadshus. Kolla deras utegård på taket. Så himla mysigt. Där skulle jag vilja känna någon som bor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s