A majsigt place, Örebro!

När min man fyllde år fick han en happening av sina syskonbarn. Vi valde att åka på en romantisk weekend. Eller kääärleksresa som vi har tyckt att det var kul att kalla det. (Japp, vi har konstig humor).

Det fanns lite olika städer att välja mellan i det presentkortet som han fick, så vi valde att åka någonstans som är relativt nära men där vi nästan aldrig har varit. Bara för att få komma till ett nytt ställe.

Vi valde Örebro.

Ett väldigt bra val ska jag be att få tala om. Vi är supernöjda med vårt val. På gränsen till malliga. Eller ja, vi ÄR malliga.

Vi hamnade på Clarion Hotel Örebro och det visade sig vara ett väldigt trevligt ställe. Det kan vi verkligen rekommendera. Otroligt trevlig personal och rent och fint och trevligt. Och god mat och sanslöst smarrig frulle.

Vi fick rum 245 som var jättefint. Lite litet, men väldigt fint. Och rent. Vi fick dela rum med Turbo, Rut och Bo, men de gjorde inte så mycket väsen av sig.

Efter en flaska mousserande gick vi ut på stan och letade reda på ett ölcafé som min man läst om. På vägen dit gick vi förbi det sanslöst fina slottet…

Vi roade oss länge med att ta panoramabilder. Hur kul som helst.

Till slut hittade vi Örebro Ölcafé. Det var ett häftigt ställe med massor av ölsorter och snygg inredning. Vi tog en öl eller två och åt dagens lunch. Schnitzel minsann.

Mitt emot Örebro Ölcafé låg stadens polisstation. Det fick mig att tänka på en kär nätvän som jobbar på polisen i Örebro. Det måste vara där tänkte jag och drömde om att få träffas.

Ja, sen myste vi runt, kollade läget, gick lite på stan, re-la-la-laxade, tog ett glas vin i baren på hotellet och bara hade det hur bra som helst.

 

Vi hade inte så stor lust att springa runt och leta efter någon fancy restaurang utan kände att vi ville testa att äta på hotellet eftersom det såg så trevligt ut. De berättade att det skulle bli musik till kvällen och det tyckte vi lät mysigt. Vi bokade ett bord och fick veta att vi skulle slippa betala inträde eftersom vi bodde på hotellet.
Det där med inträde förvirrade oss lite. Vi tänkte i vårt stilla sinne att det skulle komma någon glad liten trubadur och spela lite gitarr, vilket vi förvånades över att man tog inträde för.

Men vad fel vi hade. Vi bjöds på en konsert som vi aldrig kommer att glömma.

Det var tre män som uppträdde. Eric Bibb, Knut Reiersrud och Ale Möller som spelade blues. Och jädrar vad de spelade. Här kan man läsa om spelningen på Facebook.

Maten vi åt till konserten (som hölls i kanten av restaurangen) var superb. Vill komma tillbaka snart igen.
Före maten fick vi majsbröd som man doppade i salsa. Otroligt gott. Måste testa att göra detta hemma.

Ja och dagen efter vräkte jag i mig lax vid frukosten och när vi åkte hem gjorde vi det med sorg i hjärtat men bra musik i CD-spelaren i bilen (vi köpte en skiva av de som spelade kvällen innan). En otroligt trevlig helg och en väldigt fin stad och vi åker gääärna tillbaka.

Tack alla som var med och gav den här presenten till min man.

 

 

Annonser

One thought on “A majsigt place, Örebro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s