Som en lite rutten frukt

Vi skalar av nu. Vi tar bort det där skadade skalet och de bruna fläckarna som kommer sig av att man fått några smällar. Att man ramlat ur påsen och någon har snällt plockat upp en men lagt tillbaka en lite för hårt i skålen.

Ungefär så.

Det är back to basic nu. Avskalat. Lugnt och fint. Vi gör det vi vill och struntar i det andra. Det är inte viktigt eller nödvändigt att ha ett nystädat golv varje dag. Ofta är det viktigare att lägga sig i soffan bredvid någon och tillsammans leka leken ”Vi är sjuka och måste vila och får inte göra tråkiga saker över huvud taget. För det har doktorn sagt. ”.

I söndags var mamma och pappa här. Mysigt. De bor långt bort men tillräckligt nära för att komma hit över dagen. Vi bjöd på hemgjorda kroppkakor och blåbärspaj. Och så åkte vi på en liten utflykt till ett fint ställe. För att visa att det är fint där. De höll med. Och fick matlåda med sig hem.

Blåbärspajen var ett test. För att se om den kan vara kandidat till det fredagsfika jag om en vecka ska bjuda 30 pers på. Det blir inget av med det.

I helgen ska vi träffa vänner från och i annorstädes. Det blir mysigt. Om några veckor ska vi göra om samma sak med andra vänner i annan annorstädes. Det blir lika mysigt det.

Alltså vänner. Det är min bästa grej.

Jag såg ett litet inslag på TV om utmattningsdepression. Om att tappa lusten. Och om att leta upp den igen. Och om att det handlar om att bara göra saker där man kommer ut på andra sidan med mer energi än man hade när man gick in i det.

Ojsan.

Där kunde jag snabbt dela upp saker i två skålar. De som passar in i den beskrivningen i ena skålen och i den andra saker som absolut inte passar in där.

Vännerna hamnar i fin-skålen. Den som är av kristall och koppar och är från både Iittala, Svenskt Tenn och Georg Jensen på samma gång. Fint som snus.

Men jag vet också vad som hamnar i ful-skålen. Den som ser mer ut som ett sopnedkast. Och det som ligger där i nu gör jag slut med. Exakt nu. För den skålen kostar mer än den smakar. Och det har jag inte råd med just nu.

Att vara ett kantstött äpple är lite som att vara fattig nämligen.

Fattig på energi.

Annonser

2 thoughts on “Som en lite rutten frukt

  1. Du skriver så bra! Hoppas att du fyllt på finskålen med massa bra saker nu! Ska tänka på det där med mer energi ut än in, det kan man behöva tänka på!
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s