Känn ingen sorg, i Göteborg

Förra helgen var vi i Göteborg. Trevlig stad det där. Vi tog tåget dit, gick rakt över gatan och travade in på Clarion Hotel Post där våra vänner satt i baren och väntade på oss.

Efter lite förfriskningar och avlämnande av bagage tog vi en tur på stan. Vi gick till Ölrepubliken som vi gillar jättemycket och åt lite lunch och drack god öl. Det var inget vidare väder ute men vi tog ändå en liten promenad in på Göteborgs Choklad och Karamellbutik. Ett helt ljuvligt ställe (som även har ett fantastiskt lakrits-sortiment) som man vill komma tillbaka till många gånger.

Ja, det är en trevlig stad det där. Göteborg. Men vädret var bedrövligt och vi ville mest umgås med varandra, vi och vännerna, så vi satt mycket inne på härliga ställen och njöt av god mat och goda viner och hade kul.

Clarion Hotel Post är ett gigantiskt hotell med otroligt häftig inredning. Stooort och nytt och massa härliga ställen att sitta och mysa på. Flera barer, restauranger och ställen att hänga på. Och så kan man ju vara på hotellrummet förstås. Vi hade helt vanliga dubbelrum och de var hur fina och fräscha som helst. Lite små, men vad gör det? Att bo två på ett sånt rum är ju förstås inget problem.

Rum 5053.

Ett stort hotell som sagt. Och mitt bästa ställe på hotellet var i fåtöljerna vid en av barerna. Här satt man härlig och lite undangömd med sitt sällskap i de enorma fåtöljerna som liksom slukade oss…

(Bild snodd från hotellets hemsida)

På kvällen åt vi middag på El Corazon. Vi var inte jättehungriga och åt bara lite ostgratinerade nachos med chilinötfärs. Gott men det saknades en del på tallriken. Ostgratinering utan ost blir inte mycket att hänga i julgranen om man säger så. Ett mysigt ställe med mat som var heeelt okej, men jag kan inte säga att jag längtar efter att gå dit igen.

På söndagen tog vi det lugnt och gick lite i affärer. Vi handlade lite på Åhléns (jag ääälskar Åhléns!) och strosade lite omkring där vi bodde men vi hade inte direkt spring i benen. Vårt tåg gick lite efter våra vänners tåg, så är de åkt hem satte vi oss i baren på hotellet och tog ett glas och en sallad. Så trevligt så det var inte klokt.

Det är som sagt en väldigt trevlig stad det där. Och även om vi inte såg jättemycket av den så fanns den där. Och vi njöt av att ta det lugnt och att kunna njuta av så mycket som fanns mitt framför näsan på oss. Utan att behöva springa runt så mycket. Och vädret som lämnade en hel del kvar att önska kunde vi klara oss utan. Vi satt bra inomhus.

En fantastiskt trevlig helg med god mat (Ölrepublikens mat är superb!) och otroligt trevligt sällskap. Och en extra timme till sovmorgon fick vi också på grund av att vi ställde tillbaka klockan en timme på söndagsmorgonen. Bara en sån sak.

 

 

Annonser

One thought on “Känn ingen sorg, i Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s