Det där livet

Jag undrar ibland hur det funkar egentligen. Det där med tiden. Att den bara går. För det gör den. 

Och snabbt också. 

Jag är rätt fri. Jag har inte många åtaganden. Inte så många krav. Ej heller någon skatteskuld som jagar mig. 

Men ”det är alltid nått”. Jag är alltid på väg till nått. Har alltid nått som ska göras. Hinner inte göra färdigt de roliga grejerna för plötsligt måste jag sätta fart med det andra. 

Jag är lite besviken. På livet. På så vis. Det är för mycket matlådsplanering och för lite spontana bilutflykter. 

Jag undrar ofta hur andra gör. Hur gör ni med matlådor? Med städning? Med klädinköp? När vattnar ni blommorna? Och vilken dag städar ni badrummet?

Jag vet att detta är en form av lyxproblem. Jag vet att det finns människor som är ensamma och sitter och glor rakt ut och är understimulerade och bedrövade. Men det hjälper inte mig. Jag tycker ändå att livet är för mycket av det där matlådiga och för lite av det spontanfikiga. 

Jag har en kollega som lagar mat en gång i veckan. En stor paj. T ex. Sen äter hon den varje dag till lunch och ibland även på kvällen. När det gått en vecka är lådorna slut. Då lagar hon en ny omgång. 

Jag lockas av det där ibland. Jag skulle t ex lätt kunna äta spagetti och köttfärssås varje dag till lunch. En vecka eller två. Nemas problemas. 

Jag vill leva enkelt. Jag vill ha en basgarderob. Med tio plagg. Som går att kombinera i det oändliga. Inte som nu, en garderob kombinerad i panik. Ungefär. 

Jag vill ha en sorts tallrikar i skåpen. En sort strumpor i lådan så att jag aldrig mer behöver kämpa med att para ihop olikfärgade strumpor efter tvätten. 

Jag vill rensa bort allt som jag inte använder och jag vill ha ett system i ett skåp där jag lätt kan se om jag behöver köpa mer tvål eller om jag har så det räcker. 

Jag vill spendera väldigt lite tid på allt det där praktiska. Det där som man säger att man måste göra. Jag vill vara så himla fri att det knappt är klokt. Nästan bo i en hydda i skogen och bara äga kläderna jag har på mig. Och en mobil. Och min man.

Ja, fast bara nästan förstås. Jag är väl inte helt galen heller. 

Fast jag får ju bara tugga i mig att livet är såhär. Det är att handla på Willys, det är att gå till tandläkaren. Det är också att tanka bilen, att gå ut med soporna och att torka av handfatet efter att man borstat tänderna. 

Det kunde varit värre. 

Jag vet. 

Men det kunde också varit bättre. 

Måste underlätta. 

För mig själv. 

Annonser

4 thoughts on “Det där livet

  1. Men eller hur! Jag vattnar blommorna på lördagar. Gör matlådor om det blir mat över på kvällen. Försöker planera det så. Men så tröttsamt. När allt man vill äta göra är äta marmeladkulor och läsa.

  2. Det är väl den grå vardagen som gör att vi verkligen uppskattar när det väl händer det där lilla extra. Och det är väl inte förrän du blir för gammal eller sjuk och inte kan uppleva en grå vardag men skulle egentligen vilja ge vad som helst för att få ha just en grå vardag.

    Det jag kan bli besviken på är att livet går så fort. Jag skulle vilja trycka på paus och jag skulle vilja ha tillbakaspolningsknapp. För att kunna uppleva samma saker en gång till.

    Jag skulle aldrig kunna äta samma mat en hel vecka men jag gör storkok. Flera sådana för att kunna variera och göra den snabba vardagen lite enklare. Städar vill jag helst göra på torsdag men vattnar blommorna på söndagen.

  3. Mitt bästa tips är att utvärdera alla måsten, fundera på varför det är ett måste, vem har hittat på det måstet? Är det du själv eller någon annan? Om det är du själv som hittat på det, fundera på varför det är viktigt för dig att ha det på det viset, mår du bättre av det eller är det bara något som hängt med, något du är uppväxt med kanske?
    Prova vettja, man hittar massa måsten som man inte alls behöver egentligen, då kan man skrota dem, och få tid över för mer spontanitet. Lycka till fina du!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s