En liten tur till Kalmar

Min man och jag väljer ganska ofta att bo på Nordic Choice-hotell när vi reser. Vi gillar deras hotell. Fina, trevliga och ofta centrala. Bra priser har de också. Tycker vi.

Och eftersom vi bott hos dem en del har vi samlat ihop en del poäng som man får när man bor hos dem, och nu hade vi samlat ihop tillräckligt många poäng för att få en gratisnatt. Dubbeltumme liksom.

Gratisnatten valde vi att spendera i Kalmar. För att vi tyckte att det var lite lagom långt att åka och för att vi hade några lediga dagar i mellandagarna som vi ville spendera. Just där.

Vi bodde på Clarion Collection Hotel Packhuset. Ett supermysigt hotell precis i hamnen.

På Clarion Collection-hotellen ingår alltid eftermiddagsfika och middag i priset, men vi valde inte att äta där på kvällen. Vi ville se oss om lite på stan. Men min erfarenhet är att de har god mat. Vi har bott på flera såna hotell (bland annat i Karlskrona, Stockholm och Jönköping) och maten har alltid varit väldigt god. Särskilt i Karlskrona.

Här i Kalmar bodde vi på rum 310. Ett vansinnigt gulligt litet rum som var svårt att fota eftersom det var litet och låg lite i vinkel. Men det var otroligt mysigt och fint med takbjälkar, mysigt bord med stol och fåtölj och häftig utsikt mot vattnet. (Kolla morgonbilderna jag tog. Så vackert!)

Vi hade inga särskilda planer för vad vi skulle hitta på i Kalmar så vi gjorde inget särskilt. Vi gick runt och tittade en hel del och njöt av den fina lilla staden. Och var femte minut sa vi att vi måste absolut åka tillbaka i sommar.

Vi åt kroppkakor till lunch på Skafferiet. Min favoriträtt. Även om de som är gjorda på enbart kokt potatis är ännu godare än de här, som är gjorda delvis på rå potatis.

På kvällen ville vi hitta någon mysig liten restaurang att äta på. Men vi hittade inget som lockade som var öppet och det blåste iskallt så vi tänkte att vi kunde äta på O’Learys. Dit hittade vi och det var inte långt att gå. Helt okej käk för en rätt så billig peng. Tänkte vi. Och beställde fish and chips. Men den middagen lämnade en del kvar att önska. Trevligt och bra i och för sig, men en liten ynklig fiskbit och pommes frites som kunde varit från McDonalds var väl inte vad vi tänkte att vi ville ha för 185 kr per person.

Hade detta varit McDonalds hade jag varit nöjd, men på en restaurang där man förväntar sig lite annat var detta inte okej. Inget fel, men lite torftigt. (I vanliga fall tycker jag att O’Learys är helt okej. Goda burgare och fajitas och så vidare!)

Jaha, ja sen hände det inte så mycket mer. Vi shoppade lite, drack en och annan lokal jättegod öl och hade det väldigt bra i största allmänhet.

Otroligt trevliga dagar och väldigt fint och bra hotell.

Vi kommer snart tillbaka. Senast till sommaren. För kolla, kolla vad jag såg när jag kikade ner utanför vårt fönster på hotellet. Det finns hotellrum längs bryggan. Med egen uteplats mot vattnet. Lägg ägg vad mysigt!

Tack Kalmar. See you again soon!

2 thoughts on “En liten tur till Kalmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s