Puh

Ja, det känns lite så. Puh. Inte som i Nalle Puh utan som i tack och lov. Att det är klart.

Att flytta var jobbigare än jag trodde. På ett sätt som jag inte kunde drömma om. Jag trodde att det jobbigaste skulle vara att flytta alla saker från det gamla till det nya. Bära, packa och flytta. Men icke. Det gick så smidigt så. Flera kvällsvändor i några dagar och sen en stor flyttdag. Som varade i två timmar. Sen var det klart.

Så flytten, att flytta sakerna… det var en baggis.

Det jobbigaste var att rensa. Att hitta gamla saker som varit bortglömda länge, att rensa bort onödigt. Att ta beslut om att gå vidare. Att bara spara det bästa. Det finaste. Det vi använder.

Vi fick med oss en massa saker som vi inte kommer att använda. Och vi har redan varit på tippen ett par gånger sen vi flyttade in. Med saker som följde med av misstag. Eller för att vi var för veka.

Jag kunde heller inte drömma om att det skulle var så jobbigt att komma till rätta. Att det är så mycket som behöver tänkas över. Köpas till. Ordnas. Planeras. Omplaneras.

Flera av de saker som vi tänkte på, innan vi flyttade hit, passar inte alls nu när vi väl är här. Och tanken på att vara helt utan gardiner vet jag inte längre om jag är så nöjd med. Och jag som var så nöjd med att vi inte skulle ha några. Nu funderar vi i alla fall på vilka som skulle kunna passa. Och hur de ska vara. Och fungera. För det måste fungera. Det ska vara smart. Inget hipp som happ. Inget oplanerat. Inga tillfälliga lösningar.

Vi tyckte att det var så många förvaringsmöjligheter i det nya. Vi skrattade och sa att vi kommer aldrig någonsin att fylla förråd, klädkammare, garderober och skåp med våra saker. Det kommer att bli så många tomma hyllor.

Tjena.

Vi slutade rätt snabbt att skratta och insåg att vi behöver något mer att stoppa grejer i. Tårtfat, ljus, lite böcker, skålar och fat.

Så vi byggde en skänk. Som ska få en skiva i mitten av augusti. En svart virrvarr-skiva. Som är beställd. Det kommer att bli så bra.

Det är tre stycken överskåp till kök. Och så vanliga köksluckor. Ben och små handtag. Och så är det olika många hyllplan varje skåp. Beroende på hur vi ville ha det. Vilket vi inte riktigt vet. Därför är det rätt rörigt bakom dessa gröna dörrar.

(Allt som används till skåpen kommer från IKEA. Förutom skivan som ska ligga på och som vi inte fått ännu. Den har jag beställt från jobbet, men jag tänker att det går att köpa från byggvaruhus och liknande.)

Vi har lampor som hänger på trekvart, ett sovrum där allt funkar men som vi inte vet hur det ska möbleras. Ska vi låta det vara en massa utrymme kvar i sovrummet eller ska vi tränga ihop allt lite och få in en fåtölj / två fåtöljer där också? Man vet inte. Man får se.

Men jag är nöjd att vi lyckas skynda långsamt. Att vi inte har bråttom. Att jag kan stå ut med att det är lite såhär ett tag. Att min man står ut och inte känner sig stressad förvånar mig inte, men att jag kan acceptera detta och leva såhär eller tag känns märkligt.

Men hur som helst så är här mycket mer i ordning än första dagen. Vi har inga kartonger framme och vi kan leva i detta utan problem. Och det är huvudsaken.

Den första middagen i nya hemmet. Som vännerna kom med.

Annonser

One thought on “Puh

  1. Hoppas du hämtar lite energi snart. Det tar ju som sagt på krafterna, mer än en tror.
    Jag förundras så över att jag aldrig blir klar. Att jag rensar men inte tycker att jagköper nytt och ändå blir det ett släp till till tippen innan jag hinner blinka.
    Och du, ursnygg förvaring o Virvarr vet du ju redan vad jag tycker om ❤️
    Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s