Hemmagjorda ostbågar, av brie

Nu ska jag lära er något som ni kommer att önska att ni lärt er för länge sen. Jag sörjer nämligen själv alla år jag gått omkring i ovisshet och inte vetat.

Att man kan göra egna ostbågar. Bollar. Av brieost.

Ljuvliga saker.

Man gör såhär.

Köp en brieost. Président.

Den ser ut ungefär såhär:

Sen öppnar du osten, skär bort allt det vita och tärnar osten i centimeterstora kuber. Dessa stoppar du sen i knäckformar.

Och sen skjuts in i mikrovågsugnen. 750 Watt. Testa först 2-3 minuter och sen tar du det väldigt försiktigt med en liten stund i taget. Ha inte för många formar på tallriken. Inte fler än 20.

De kan gärna få lite färg men får inte bli brända.

Låt dem svalna, låt dem eventuellt flotta av sig lite på ett hushållspapper. Häll upp. Njut!

Fantastiskt gott. Som ostbågar. Fast av brie. Och otroligt goda.

Och bli inte förskräckt om du tänkte att vadå ostbågar, det vill man ju ha en stooor skål av. Ja, det vill man. Men de här är mycket mer mättande. Det är ju ändå ost.

 

Annonser

2 thoughts on “Hemmagjorda ostbågar, av brie

  1. Vilka goda. Som sagt, synd att man gått ett helt liv utan att känna till de här.
    Men hur fick du dina ”runda”? Mina blir alldeles platta, som knäck ungefär. Ser jättetrista ut.

    • Hej Helena! Om sanningen ska fram så blev de bara sådär runda första gången. Numera blir de lite plattare. Men jag TROR att det handlar om att man inte får öppna luckan förtidigt. Man ska nog hålla sig lite kall. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s