Blåbärspaj med lime

Jag är väl inte helt i tiden nu när jag dammar av lite gamla bilder på en blåbärspaj mitt i adventsstöket. Men den här blåbärspajen är så god att den tål att tas fram även på självaste julafton om det skulle vara så.

Kommer du ihåg ananaspajen som vi alla gjorde förr och som nu har återupplivats (med all rätt!) och serveras här och var? Det här är som den, fast med blåbär.

Håll i dig. Det här är en paj du aldrig glömmer.

Blåbärspaj med smak av lime

Smuldeg:
250 g smör
2 dl strösocker
2 1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut i en form med kant. Gärna springform. Cirka Ø 24 cm

Fyllning:
1 st lime
3 dl blåbär, färska eller tinade frysta
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Såhär gör du:
Pressa saften ur limen.
Blanda ihop saften med allt utom blåbären.
Lägg blåbären i formen ovanpå degen.
Häll fyllningen över smuldegen i formen.
Smula över resten av degen.

Grädda 200 grader, 30 min. (Vanlig ugn, ej varmluft)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s