Gräddtårta, version liten.

I helgen var mina föräldrar hos oss och hälsade på. Det ska ju komma en mors dag här lite senare och jag tänkte att vi skulle fira det nu i helgen. Eftersom vi inte ses när den dagen kommer. Så jag ville göra en hederlig gräddtårta.

Men vi skulle bara bli fyra personer så jag tänkte att det var onödigt med en stor. Så jag gjorde en liten.

Jag har en springform som är cirka 17 cm i diameter.

Visste inte riktigt hur jag skulle kunna baka en tårtbotten som var anpassad till den storleken på form så jag googlade. Och hittade det här.

Så jag ställde fram tre glas. Knäckte i två ägg i det ena glaset, hällde upp lika mycket socker i ett annat glas och lika mycket mjöl i ett tredje glas. Vispade ägg och socker och blandade sen ner mjöl och 1 tsk bakpulver.

Smorde formen med smör och kokos (hade inget ströbröd upptäckte jag) och gräddade kakan i 175 grader i 20 minuter.

Perfekt.

Det blev den bästa tårtbottnen jag någonsin gjort.

Jag gjorde min botten i lördags kväll. Och skar upp den i söndags morse. Läste någonstans att en hembakad tårtbotten mår bra av att vila över natten. Och den här mådde väldigt bra när jag skar upp den så det stämmer tydligen.

Ja, sen delade jag den i tre delar. Vilket gick superlätt med en stor vass kniv.

Och så smetade jag på vaniljkräm på ett lager och blåbärssylt på ett annat. Och så pressade jag lite citron över alltihop för att få lite syrlighet i allt det söta. Vilket visade sig vara en väldigt bra idé. Supergott.

Och eftersom spritsning är min bästa idrott så sparade jag inte på grädden utan vispade upp en massa och gick lös med spritsen. Det är ju så kul.

Det blev en av de godaste tårtor jag någonsin gjort. Jag är supernöjd. Och väldigt glad över att jag lyckades göra en liten tårta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s