IKEA-frossa – del 1

Jag vet inte hur jag fick nys om det, men jag tror att det var i en broschyr som IKEA skickade ut. Att de har ett museum. Och ett hotell. I Älmhult. Jag ville förstås genast åka dit.

När jag började forska såg jag att man som IKEA Family-medlem kan bo två personer, en natt i dubbelrum och få äta två-rätters middag, för 995 kr. Så jag bokade. Och var nästan pirrig i magen när vi åkte dit. Jag är en riktig IKEA-nörd, jag erkänner det, men jag var också nyfiken på hur allt skulle vara uppbyggt. Skulle det bara finnas IKEA-grejer eller blandar de in annat? Är middagsrestaurangen ungefär som att äta lunch på varuhuset? Det vill säga köttbullar med mos eller gravad lax med dillstuvad potatis? Eller?

Det fanns miljarders av lediga (gratis)parkeringar utanför hotellet och vi hade tur att få vårt rum redan när vi kom, vid 12.30. Fast det stod incheckning från 14.00.

Vi fick rum 250 och det såg ut såhär:

Det fanns otroligt många förvaringsmöjligheter på rummet vilket jag tycker saknas på många hotell. Här fanns en rejäl bänk i hallen, massa galgar och knoppar/hängare på väggarna. Otroligt smart och det gjorde boendet väldigt smidigt.

Och den vanliga Bibeln i en låda var utbytt mot en annan sorts Bibel…

Och utsikten var mot den fina innergården som var full av utemöbler och odlingar. Otroligt fint. (Man ser inte så många utemöbler på bilden, men jag lovar, de finns bakom det svarta huset.)

Själva hotellet var väldigt luftigt. Massor med allmänna utrymmen. Stora lekytor med spel, leksaker och böcker. Det fanns kylskåp och ugnar i de stora utrymmena och där kunde man laga egen mat om man inte ville äta i restaurangen. Väldigt generöst och genomtänkt. Ett hotell för alla verkligen.

Det fanns en trevlig bar på hotellet och de hade förstås egen öl. Vad annars.

Det var ganska lite folk på hotellet. Vilket vi uppskattade. Kan tänka mig att det är mer folk vecka 28 och framåt. Det var mest människor från andra länder. Vi stötte på norrmän, danskar, men även människor från USA. Kul!

På kvällen åt vi då denna middag som ingick i priset. Vi hade inga förväntningar direkt utan tänkte att det här blir nog bra. Och så såg vi fram emot att få sitta i en IKEA-restaurang och bli serverade vid bordet. Ha ha.

Det visade sig att i Family-erbjudandet fick man välja en varmrätt och en efterrätt ur menyn. Man kunde välja precis vad man ville. Nu är det ju just IKEA, så inget är ju väldigt dyrt på det viset, men det kändes ändå lyxigt att få välja.

Vi blev väldigt överraskade över hur god och lyxig maten var. Vi valde hamburgare och det var bland de godaste hamburgarna jag ätit på restaurang. Fantastiskt gott och fint. Köttet i burgaren var visst från en gård alldeles i närheten. Bra där IKEA!

Vi valde en enkel kula glass till efterrätt på grund av matkoma. Men det fanns en massa annat att välja mellan. Glassen var från Gränna och hur god som helst.

Personalen på hotellet var otroligt trevliga och servicen var super. Jag fattar inte att man kan få såhär mycket för 995 kr. Helt otroligt.

Min tanke var att jag i detta inlägg även skulle visa dig museet. Men det blir lite väl maffigt känner jag. Jag tror att du behöver vila lite. (Eller är det jag som behöver det kanske?).

Jag går och lagar helstekt kyckling så länge så kommer museet senare. Okej?

Och på frågan om allt var från IKEA på hotellet så vill jag säga att ja, nästan. Men tyvärr hade de inte sina egna lakan i sängarna och inte sina egna handdukar heller efter vad jag kunde se. Det var lite tråkigt. Jag hade gärna sovit i IKEA-lakan. De har så många snygga. Sängarna antog jag var deras egna, jag kollade inte, och de var hur sköna som helst.

Det jag saknade, var lite information. Jag hade gärna velat veta vad alla grejer på rummet hette. Vad skrivbordet hette, vad lamporna hette och så. Det har jag sett på andra hotell, att de talar om. På en skylt på väggen eller ett blad på skrivbordet. Det borde de göra. Jag ska nog maila dem om det.

Men hur eller hur: FANTASTISKT! Åk dit om du gillar IKEA! Och gå på museet. Som jag visar om här senare.

2 tankar på “IKEA-frossa – del 1

  1. Vad det ser fint ut! Verkligen! Bra tips också, hade aldrig hört talas om hotellet innan.
    Tack för att du tipsar om så bra saker alltid! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s