Märkligt

Jag drömde så märkligt i natt. Fast också väldigt bra. Märkligt och bra. Och inspirerande. 

Jag drömde att jag skulle bo en månad i Stockholm. Av okänd anledning. Som om det vore på grund av jobb. Men jobba skulle jag inte. Jag bodde inneboende hos en man med bäddsoffa. Som vi båda sov i. Att jag var så avslappnad och bekväm med det kan ju förvåna mig lite. Vi kände inte varandra. Han var trevlig. Men hade det väldigt stökigt. Vi var inte ihop eller så. Jag var gift precis som vanligt och jag var inneboende en period. Inget mer med det tydligen. 

Första dagen när jag vaknade i bäddsoffan hade han hunnit gå till jobbet. Jag ägnade mig åt att städa hans hem. Gå ut med soporna, städa av i köket och så vidare. Det kändes helt normalt. Jag bara gjorde det. 

Sjukt. Att nått sånt kan kännas normalt. 

Men i alla fall. 

När lägenheten var städad funderade jag på vad jag skulle göra resten av månaden. Jag kunde ju inte bara sitta där och glo. Och någon sysselsättning hade jag tydligen inte. 

Då kom jag på det. Att jag skulle fråga i bloggen. Om någon från Stockholm kunde tänka sig att träffa mig en dag eller kväll. Och hitta på nått kul. Ta med mig till nått favoritställe. Visa mig nått. 

När jag vaknade kändes det lite sorgligt. Att detta inte var på riktigt. Inte inneboendet och inte han jag bodde hos (fy vilken lortgris och stökig karl!), utan att jag skulle fråga om någon ville hitta på nått. 

Och att jag hade en helt tom månad framför mig. 

Bor du i Stockholm? Hade du velat träffas? Vad hade du velat göra då? (Bor du inte i Stockholm kan du låtsas att du gör det. Om du vill. Den här grejen är ju ändå inte så mycket på riktigt. Tyvärr!)

Annonser

One thought on “Märkligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s