Nu är det bra.

Nu räcker det tycker jag. Nu räcker det med varm temperatur, ljusa kvällar, kall mat och rosévin. Nu vill jag ha in mer mörker, skymning, stearinljus, tunga röda viner och köttgrytor.

Jag vill veta vilken som blir årets glögg från Blossa. Jag vill se hur årets onödiga julkalender från Body Shop ser ut. Jo, för jag kommer att köpa en. Jag kommer att låta årets onödigaste köp bli exakt samma som förra året. Jag tänker dränka mig i överflöd av handkrämer och ögonskuggor även i år. För jag är värd det. Och jag har använt nästan allt som jag fick förra året. Det var en sån egoboost att jag var yr i huvudet långt in i mars månad.

Det börjar bli dags att stänga till nu. Stänga fönster och lite av tillvaron och vara lite i fred. Låta ett tänt ljus förgylla tillvaron istället för en sol som är så varm att man blir svettig redan innan man ens stängt av duschen.

Jag har aldrig varit så förtjust i värme. Men jag har klarat den här sommaren bra ändå. Jag har inte gnällt mer än någon annan och jag har definitivt inte pratat om temperaturen fler gånger än de som sagt ”Vilken värme vi har, men man får ju inte klaga…”.

Jo, man får klaga. Man får klaga på sommaren och värmen om man tycker att det är jobbigt. Och faktiskt lite farligt. För det har det varit. Det har funnit många nackdelar med denna sommar. För många och av många anledningar.

Men nu kommer hösten och jag tänker inte gnälla på den. Så alla som sagt att man inte får klaga, får inte klaga nu heller. När det vänder.

För nu blir det nått annat. Mörkare och kallare och regnigare. Och till slut lite snö.

Det ser jag fram emot.

Bara en enda sak tar jag med mig från sommaren in i hösten.

Klänningarna.

För jag kan inte förmå mig att ha byxor.

Jag tvingas till det ett tag till för jag har inte så många klänningar att jag klarar flera ombyten utan byxor. Men sen.

Jag ska aldrig mer ha byxor.

Vem vill tränga ihop sig i två trånga rör av tyg, när man kan svepa in sig i löst tyg istället?

Länge leve klänningen.

Och hösten.

1 thought on “Nu är det bra.

  1. Jag ligger efter i läsningen… men du är lika klok som alltid! Men nu är mörkret här, snart Blossa och jag kör kjol året om. Avskyr att stänga in mig i byxor. Får liksom inte plats. Min kropp är inte gjord för det. Klänning eller kjol ska det va. Ja förutom en vecka om pret i fjällen då. Då har jag termobyxor. Men det är ju en annan femma tänker jag.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s