Hur läste du rubriken? Gnåcki? Njåki?
Jag erkänner att jag säger gnåcki. Men det är för att jag är lat. Det är så mycket enklare att säga gnåcki än njåki.
Men det är fasen inte alls svårt att göra dem. Och det blir så gott. Så pass gott att jag under en period i början på hösten höll på att föräta mig på dem. Jo, så var det.
Så jag vill verkligen tipsa om att göra egna. Köp inte pastagnåcki i affären. Gör egna av potatis. Det är inte ens svårt.
Mitt recept.
4 portioner
500 gram skalad, mjölig potatis.
1½ dl vetemjöl
1 ägg
3 msk riven parmesan
Koka potatisen, pressa den och blanda ihop med resten av ingredienserna.
Rulla degen till en rulle, skär i bitar och forma små gnåckis. Man kan även rulla gnåckisar utan att göra en rulle först. Det bestämmer man själv.
Koka upp saltat vatten, koka gnåckisarna försiktigt tills de flyter upp.
Stek dem i smarrigt smör och servera dem som du vill.
Tycker du att mitt recept är rörigt och oseriöst, finns ett lite bättre här.
Jag är nog en gnåcki-sägare.
Har aldrig ens tänkt tanken att det går att göra själv. Ser fint ut!