Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm

Lax och wasabi är två grejer som jag skulle kunna mörda för.

Eller ja, kanske inte mörda.

Men slå någon väldigt hårt i alla fall.

Jag skulle kunna dra till någon lite löst över låret.

Så kan man säga.

Att jag tycker att lax och wasabi är så gott.

Så att jag skulle kunna knuffa någon lite löst för att få ta en tugga av nått som innehåller just lax och wasabi.

Men istället för att ta till våld så åkte jag till ICA och handlade grejer till Coops recept Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm.

Och så bra det blev sen då.

Jösses.

Lätt som en plätt att sno ihop och helt ljuvligt smarrigt.

Det här kommer att bli min nya paradgrej!

2 nori-ark
300 g kallrökt lax i skivor
200 g cream cheese
1 msk wasabi (fegt, jag tog 2 msk!)
0.5 gurka, i stavar
0.5 dl mandelspån, torrostade
0.5 dl finskuren gräslök

Gör så här

Lägg ut lax i en rektangel stor som två nori-ark på en bit plastfolie. Lägg på nori-arken. Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan. Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

 

En tanke på “Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s