Högtidligt

Får hosta upp mig lite tror jag. Så högtidligt känns detta. Ett nytt inlägg.

Fast man harklar upp sig va? Sjunger upp sig? Att säga att man hostar upp sig låter ju som att man hostar upp något.

Hårbollar?

Så jäkla äckligt!

Man kan ju inte skriva om det det första man gör när man varit tyst i ett halvår och tre månader.

Jag sitter med lurar på mig och lyssnar på världens bästa spellista. Det vill säga min spellista. Det är Stevie Wonder och det är Bo Kaspers och det är stora mängder av Paul Carrack och en och annan jullåt. Kryddat med schlagers och Roger Whittaker. Och några låtar som nätvänner tipsar om i sina Instas. ”Toast” med Smith & Tell, bara för att ta ett exempel. Alla borde lyssna på Smith & Tell. Annars kan det gå åt pipan.

Jag drömmer om sommarsemester men har massa roliga saker som händer innan det är dags. Och jag virkar sjalar som jag tänker att jag ska visa upp här. Och så lagar jag mat från boken Portionen under tian. Världens bästa kokbok. Vi har lagat tre rätter och alla tre har varit jättegoda. Passat att ha i matlåda och smakat ljuvligt. Och varit billiga.

Ett tag tänkte jag att jag skulle laga alla rätterna från pärm till pärm. I den ordningen de kommer i boken. Och det var ju enkelt när det började med en rätt jag velat laga länge. Men sen blev det lite meckigt och passade inte så bra. Så jag flaxar väl runt hej vilt istället.

Precis som jag brukar.

Säkert kort.

Jag tänker på vänner som har det jobbigt och jag tänker på några som mår dåligt. Och jag tänker på mig själv. Att jag borde så mycket men gör så lite. Jag tänker på en av mina bästaste kollegor som ska sluta och att det är så sorgligt. Sluta som i emigrera dessutom. Här byter vi inte bara kontor och arbetsuppgifter, nä här byter vi land också. För säkerhets skull.

Jag tänker att jag aldrig mer ska ta in en människa mer i mitt liv. Jag ska inte lära känna en enda mer person. För om eller när den försvinner, så försvinner även jag. På insidan.

Avsked är min sämsta gren. Och fast jag vet att jag borde gratulera så kan jag inte annat än bli arg.

Hur kan man lämna mig liksom? Hade inte vi en grej ihop? Är inte vi vänner? Har inte vi nått jäkligt extravagant? Och nu sticker du?

Nä, men okej, dra du bara!

Jag vet att det är fel. Och först jag sa till honom att jag ska gratulera honom en annan dag. Men sen gjorde jag det efter en timme. Och sa att jag är glad för hans skull.

Och det är jag ju.

Men jävligt ledsen också.

Ja, man kan hälsa på i nya landet. Man kan skriva brev. Man kan skicka röksignaler och man skicka sms och oj, oj, oj så många varianter och möjligheter vi har nu för tiden.

Så käckt.

Så fint.

Men det är inte alls samma sak som att ses 5 dagar i veckan. Året om. Som vi gjort i nästan 10 år.

Nä, det där med vänner är inget för mig. Det får andra hålla på med. Såna som har lite starkare hjärta än jag. Som pallar. Som kan vinka av vid tåget och tänka att det är så roligt att den där personen försvinner för man är ju så glad när det går bra för andra.

Jo, jo. Priset man får betala. Jag vet.

Och jag har gratulerat. Jag har verkligen gjort det.

Men jag har också sagt att det är bland det sorgligaste som hänt i mitt liv på länge.

För man måste väl få säga som det är?

Eller är det slut med det?

Nu sjunger Paul Carrack otroligt vackert för mig i lurarna också. Vill världen knäcka mig eller?

När jag inte är bitter och lipar så har jag det ändå ganska bra. Längtar till lunchtid nästa torsdag, för då har jag klarat av årets kontroll hos tandläkaren. Och jag har sett alla avsnitten av Hemma igen som finns på SVT Play och av den norska serien Kielergatan (Kommer det en fortsättning? Älskade serien!).

Så jag klarar mig.

Klarar du dig?

Det hoppas jag verkligen.

2 thoughts on “Högtidligt

  1. Jag klarar mig.
    Jag emigrerade inte, men bytte stad. Saknar mina gamla kollegor och mina gamla kollegor saknar mig säger dom. Svårt det där när man skiljs sådär. Som du skriver, det blir aldrig mer samma sak när en inte träffas varje dag. Det vardagliga försvinner o nör man hörs försöker vi sammanfatta allt. En annan relation, även om den finns kvar. Det gäller bara att en påminner sig själv om att fortsätta höra av sig. I det enkla o i vardagen.
    Spellistor ja, nu lyssnar jag på så mycket musik. Fastnar dock i dystra listor. Vet inte om det gör mig mer dyster. Men det passar ändå. Just nu. Nya listor med gamla favoriter o nya favoriter.
    Som jag svamlar. Tur att det snart är fredag. Ha en fin helg! Kram!

  2. Så fint , att känna så och att ha modet att skriva precis så, fast det aldrig är det man i slutändan känner , för det är klart att vi alla önskar våra vänner det bästa, fast det inte är det bästa för oss själva , fast bästa för dom , just nu, å dom kan alltid komma tillbaka , till samma plats , för vi väntar å hoppas… på något sett….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s