Elektriska kläder

Men nu måste du hjälpa mig! Jag drivs sakta med säkert till vansinne.

Hur undviker man statisk elektricitet i kläder?

Idag har jag lång klänning på mig. Den sitter klistrad mot benen när jag går omkring. Den var inte så i morse, men den har blivit så nu.

Jag antar att det beror på att jag har syntetiska strumpbyxor under. Men är det typ straffbart att ha det? Ska jag drabbas såhär hårt bara för det?

Jag har läst att det kan komma från torktumling. Men jag har inte torktumlat varken klänningen eller strumpbyxorna.

Men den stora frågan är ändå, till syvende och sist, hur blir man av med det när man redan sitter i klistret? När klänningen sitter som ett korvskinn trots att den är vid och luftig och man vill behålla den lilla, lilla värdighet man ändå hade?

Har du något bra knep?

4 thoughts on “Elektriska kläder

 1. Det enda knep jag kunnat, är att överdosera sköljmedel, men det är kanske inte ett så bra tips egentligen… Fann lite andra tips här dock: https://egoinas.se/2017/10/31/9-tips-att-fa-bort-statisk-elektricitet-fran-klader/
  Kanske kan du testa att köra nån bomullsmix-strumpbyxa under klänningen och se om det blir bättre? Och spelar det roll om du har inneskor eller går i strumplästen t.ex? Ibland ”laddar man ju upp sig” när man går på mattor och sånt…
  Lycka till!
  Kramar

 2. Ibland tar jag lite lite hudkräm och drar på insidan av klänningen. Men stor oro fö4 fläckar men har klarat mig hittills.
  HATAR elektriska kläder.

 3. Jag säger ju väldigt bestämt nej till sköljmedel… traditionellt sådant alltså eftersom det bara är dåligt för människa o natur. Men du kan göra eget med ättika. Kolla in ekotipset på instagram. Det funkar faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s