Färgglad mat

Jag älskar att göra nyttig mat av sånt jag har hemma. Det går att göra så himla goda grejer av sånt man hittar i skåpen och frysen.

Nyttigt.

Billigt.

Smart.

Idag slängde jag ihoo en pasta till middag. Av lite överblivna grejer. Det blev så gott att jag måste blogga om det.

Jag är lite allergisk mot recept så jag skriver bara vad jag hade i. På en höft.

  • Pasta
  • Gröna ärtor
  • Vitlök
  • Créme fraîche
  • Basilika från frysen
  • Solroskärnor
  • Salt och peppar

Ovanpå hade jag:

  • Kikärtor
  • Svamp
  • Lök
  • Paprikapulver
  • Paprikapulver, rökt
  • Chiliflakes

Ja. Jag kokade pastan enligt paketet. Mixade ihop ärtor, créme fraîche, vitlök, kryddor och kärnor. Och så stekte jag svampen, löken och kikärtorna och kryddade detta. Sen blandade jag pastan med ärtröran. Och la svampgrejset ovanpå.

Och sen åt jag. Och var ohyggligt stolt över mig själv.

Och om du tänker att jag verkar näst intill överbegåvad eftersom jag ger så kloka och smarta förslag och tips hela tiden. Då kan jag säga att du har helt rätt. Jag är till och med så smart att jag alldeles nyss försökte stänga av vattenkranen i köket genom att trycka på lampknappen.

7 – 0 till mig.

I smarthet.

1 thought on “Färgglad mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s