Fredag

Det är fredag och jag är ledig. Jag håller på att packa för en liten trip. Vi ska fira. Delar av oss själva och andra. Andra som också är oss själva. Jag är ju inte direkt en ensam, självgående person. Jag är ju också de jag umgås med. Som ett trevligt kollektiv. En flock. En del av en flock och utan flocken blir jag rätt töntig.

Om jag inte lindar in orden och mig själv så betyder detta att jag och min man ska åka på utflykt. Ihop med andra. Ihop med vänsläktingar. Vi ska fira. Två av oss. Inte mig.

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva om men allt har blivit som en propp. En klump som fastnat och som hindrar det andra att komma fram.

Inget allvarligt men en del tråkigt och en del kul.

Bland annat har ungefär hälften av alla våra ägodelar brunnit upp. Det började brinna i huset där vårt förråd ligger. Och bor man i en liten lägenhet med inte så många förvaringsmöjligheter, då har man ungefär hälften av det man äger i sitt förråd. Som är stort.

Vi äger inte längre några julsaker. Vi äger inte längre några fotografier från förr. Jag har inte längre min brudklänning kvar. Inte mina eller min mans LP-skivor. Inga extrastolar eller bord. Ingen golfutrustning. Inga extrasängar. Inga verktyg. Alla brev jag sparat som jag fått genom åren är borta. Från alla brevvänner. Från pojkvännen som låg i lumpen i början av 90-talet. Jag har förlorat mängder av pysslade saker och saker jag fått i present. Illustrationer från konstnärliga vänner. Betyg och skolkataloger. Sånt som man inte har framme hela tiden. Vinterjackor. Mc-kläder. Resväskor och andra väskor.

Kort och gott. Vi äger våra dagliga saker. Som vi använder hela tiden. Det andra är borta.

För en vecka sen ägde vi inte ens en cykelpump.

Jag måste skriva mer om detta. För det händer ganska mycket när man förlorar saker. Det är inte bara saker. Det är delar av mitt liv. För andra är mina saker saker, men för mig är det delar av livet som jag har levt. Och som skulle följa med mig på resten av resan.

För i detta måste man också tänka att vi halverade vår boendeyta för tre och ett halvt år sen. Och då rensade vi å det grövsta. Kvar blev bara det som vi absolut ville ha kvar. I förrådet fanns därför bara sånt som vi valt att spara. Inget skräp. Inget skit. Bara våra favoritsaker.

Jag tänker skriva mer om detta en annan gång. För det behöver jag. Jag behöver även prata om ironin i detta. Att jag som älskar att rensa och ägnat de senaste åren åt detta, plötsligt automatiskt blir av med hälften av mina ägodelar. Och bryter ihop av detta.

Fast nu skulle jag ju packa och fixa. Och göra mig i ordning. Och stoppa ner allt i den nyinköpta resväskan.

Ha en fin helg kära du. Så hörs vi ju.

PS! Branden orsakades inte av oss eller av nått som vi förvarade i vårt förråd. DS!

Och här är ett av väldigt få julpynt som vi har kvar. Beroende på att jag glömde ta ner det efter julen 2018 och låtit det hänga kvar. Vilken lycka. Vilken tur att mitt favvopynt från vår resa till San Fransisco blev kvar.

7 thoughts on “Fredag

 1. Fy vad jobbigt för er att drabbas av brand.
  Och bli av med sina sparade ”skatter”.

  Hoppas att ni får en mysig semester!

  Jag gillar så mycket din blogg och speciellt när du berättar om resor, hotellrum och restauranger. Då känns det nästan som om man får man själv följa med lite!

  Jag har läst hos dig länge, men har inte skrivit så ofta. Därför tar jag mig i kragen och skriver nu att jag ser fram emot dina blogginlägg!

  Kram
  Anna

  • Men TACK! Så himla gulligt av dig att skriva så fint. För din skull lovar jag att skriva mer ovh oftare. Stor kram och stort tack. Var rädd om dig.

 2. Hej Susanne!

  Nej vad tråkigt! 😦 Jag lider verkligen med dig. En del påstår att saker är bara saker, men jag skulle vilja påstå att saker som verkligen betyder något, är väldigt viktiga. Precis som du beskrev, är ju du redan en sådan som är superbra på att rensa bort det som inte behövs. Alltså hade du bara de där viktiga sakerna kvar. Jag kan definitivt oxå relatera till det här att behöva ha saker i förråd pga. boendeyta. Vi är också duktiga på att resa bort det som inte betyder ngt, så absolut inga hamstrar. Snarare tvärtom; vi har många ggr gjort oss av med för mkt, som vi bittert har fått ångra….! Vi har inte drabbats av brand, men däremot inbrott i förrådet till vårt förra boende. Då försvann förstås inte allt, men det slog mig hur bedrövligt det är att behöva husa saker som betyder mkt för en, i ett förråd. (De är ju inte 100 % säkra i ens boende heller, men ändå.) Jag ångrar fortfarande saker som t.ex. mina föräldrar tvingade mig att slänga när jag var tonåring, t.ex. brev från sådana som jag har kontakt med än idag. Oersättliga saker har även blivit förstörda av översvämning och jag är uppriktigt sagt ledsen över det fortfarande. För mig är foton, brev m.m. väldigt värdefulla, då de inte går att ersätta. En del säger att man har minnena i huvudet. Tyvärr har jag glömt och glömmer fortfarande så mkt att de där viktiga nyckelsakerna, blir ett sätt att återfå minnen. Och det betyder mycket för mig. Jag är inte bara den jag är idag, just nu, utan jag är jag, för det jag upplevt och det som passerat i mitt liv.
  Kram från Rebecca

  • Tusen tack för ditt väldigt fina meddelande. Så snällt av dig att bry dig och att du vill dela med dig av det du varit med om.
   Tack. Ha det fint. Var rädd om dig.

 3. Oj så hemskt! Saker är verkligen inte bara saker 💙 Håller just nu på att gå igenom en massa papper och minnessaker då jag är hemma och är sjukskriven efter en operation. Sorterar foton, almanackor, lappar och brev. Reser i minnenas arkiv och spar det som känns viktigt och rensar bort det som känns bra att rensa bort. Och jag spar ganska mycket – för att det känns bra. Så att bli av ned sådant i en brand måste kännas hemskt jobbigt. Kram till dig. 💕

  P.s.Gillar din blogg och har hängt här av och till länge. Även köpt några av dina alster för länge sen 💫

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s