Soppa med topp

Jag åt en soppa idag som hade så mycket grönsaker i sig att det blev en grönsakstopp i tallriken när jag skulle äta.

Det passade mig utmärkt.

Jag älskar nämligen grönsaker.

Jag älskar även fredagar. Och att jag fått tre komplimanger idag. Och att vi ska på kalas imorgon och att jag då ska ha på mig läppstift och min nya klänning. Den som några sa var fin förra helgen.

Joråsatte. Det går bra nu.

Det är ljust ute än fast klockan är kvart över fyra. Locket som skiljt jorden från solen det senaste halvåret verkar ha fått pyspunka. Man kan för fasen se blått. Blå himmel. Är det så det ser ut? Ursäkta, men jag hade glömt. Jag ber om ursäkt.

Jag älskar serien om Billgrens på SVT och jag vill plocka granskott som Mandelmanns. Och jag vet att man måste fråga markägaren. För granskott gills inte som allemansrätt. Minsann.

Tänk vad jag kan mycket om djur och natur och sånt. Nu kan jag både detta om granskotten och att… ja, vad var det där andra jag kunde nu då? Jag har visst glömt.

Jag längtar tills klockan åtta för då börjar På spåret. Och jag längtar tills kalaset imorgon. Och tills på söndag för då ska jag baka. Och tills nästa fredag. Och lördag.

Och så är jag så glad över att blombladet jag snodde i receptionen på hotellet när jag och min kompis Anna träffades, har blivit en liten levande blomma. Till slut. Och ska så få vara.

Ja fredag ja. Och vad längtar du efter då? Och vad älskar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s