Söndagsblues

I torsdags var jag i hufvudstaden en sväng. Förlustade mig, umgicks och var på mässa som handlade om möbler. En jobbgrej som var mer lyxig och kul än arbetsam. Och det säger jag även fast jag fick en blåsa under foten av allt gående. Och det säger jag fast jag fick en blåsa i skrattmuskeln av allt gapflabbande. Jobbigt det där, att behöva skratta så mycket. Man blir ju trött i magen för sjutton.

Igår var vi hos saneringsfirman och plockade russinen ur den vidbrända kakan. Allt det vi hade i vårt förråd är nu reducerat till en liten hög med grejer i botten av en stor kartong. Så var det med det. Så gick det med mina tusentals brev från alla mina brevvänner, miljarder av fotografier, hundratals LP-skivor, julsaker, böcker, möbler och minnen. Nu skramlar några gamla kärleksbrev ihop med ett klassfoto från första klass. Nu delar autograferna från killarna i Noice en alldeles för stor kartong med en liten anteckningsbok från pysselklubben jag en gång var med i.

Så blev det med det. Och nu kan jag ta en paus från allt vad rensande heter. Nu äger jag mycket färre saker än jag behöver och nu kan jag gå vidare i livet. Med mycket mindre ryggsäck än förut.

Vi var i Gävle förra helgen och hade mysigt och kollade på hockey. Jag måste skriva mer om det i ett annat inlägg för är det något jag får hejarop för så är det för hotellredovisningarna när vi varit iväg. Så det måste jag ju bjuda på. Det fattar man ju.

Man fattar ju också att man behöver äta en och annan semla ibland. Och jag ansträngde mig och bakade egna och det visade sig var det bästa jag gjort på länge. Inte för att skryta, men detta var den godaste semlan jag ätit.

Eller jo. Det där sa jag för att skryta.

Det bjuder jag på.

Inte var det de snyggaste semlorna jag sett, men vem bryr sig.

Nu ska jag se upplösningen av en Lego-tävling från Australien. Och medan jag gör det kan du njuta av min semla.

Håll till godo.

Nått godare har du aldrig sett.

1 thought on “Söndagsblues

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s