Karantänsvamp

Idag är det en skär torsdag. Som kommer att gå till historien. Detta är en skär torsdag som det kommer att stå om i historieböckerna.

Och inte bara på grund av att jag är ledig idag. Inte bara för att jag har semester.

Utan även av smittsam anledning.

Idag har jag semester och njuter av min ledighet. När jag bad om den här ledigheten visste jag inte att vi skulle drabbas av smitta i världen och jag visste inte heller att jag skulle få väldigt mycket ledig egentid inom en snar framtid.

Hur skulle vi får några månader sedan, när vi jobbade 50 timmar i veckan och lördagen typ räknades som en vardag, veta att vi skulle hamna i detta? Att det som var så mycket att det inte gick att hantera skulle bli så lite att vi skulle bli permitterade.

Det är inte mest synd om mig och jag klarar mig. Men helvete rent ut sagt vad den här åkomman som vi aktar oss för, ställer till med mycket skit.

Håll dig till reglerna. Se dem som lagar och inte som tips eller snälla förmaningar. Gör som experterna säger. Så är det snart över. Och ju snabbare det är över desto mindre skada hinner smittan göra.

Skitsmitta!

Det blir en påsk som vi sent ska glömma. Jag hade planerat att sitta långt norrut nu och om jag fått som jag velat hade jag nu sippat på ett glas rosé och tyckt att livet var som på en pinne. Eller som en fest.

Livet kan fortfarande bli en fest i påsk och rosé är ju inte ouppnåeligt.

Men umgänget saknas.

Så. Punkt. Nu har jag ältat klart.

Men bara en gång till: håll dig till reglerna är du snäll. Och tvätta händerna.

För att muntra upp mig själv har jag idag kollat på Karantän-TV på SVT, druckit arton koppar kaffe och ätit ett kokt ägg. Jag hade redan när klockan var 8.20 tvättat två maskiner, bytt lakan och städat på balkongen.

Efter 8.20 svimmade jag av lite framför Karantän-TV och virkade mig en svamp. Jag såg såna på nätet och blev sugen på att prova. Jag hade velat ha lite mindre hatt och lite längre fot, men det går ju att ordna på nästa. För jag tror att det blir fler.

Ha en fin påsk. Hoppas att du har lite lagom och hälsosamt med sällskap och hoppas att du har något att sysselsätta dig med.

Och om du hittar något som du tycker är roligt att göra. Ifrågasätt då inte detta. Tänk inte ”hur många sminkväskor ska jag sy egentligen” eller ”hur välputsade fönster behöver en människa ha” eller ”hur många promenader får man gå på en dag”. Gör det som känns bra. Och ifrågasätt inte en positiv känsla. Varifrån den än kommer.

Stay safe.

Mönstret till svampen har jag hittat hos Järbo. Och garnet är restgarner som jag hittade i en låda.

1 tanke på “Karantänsvamp

  1. Ja tänk vad snabbt det kan ändras… Jag hoppas vi alla tar tiden att reflektera lite mer. Gör mer av det vi mår bra av och njuter lite mer ändå. Det kommer ju att gå över. Sedan kanske det inte blir som förr på alla plan. Ett nytt normalt kan också bli bra!

    En fin påsk till er❤️ Här blir det lite lagom och det blir bra.
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s