Tittatillbakatisdag #1

I natt när jag inte kunde sova (åldern?) låg jag och funderade på bloggen. Tänkte att jag inte har så mycket roligt att visa eller att berätta om här just nu. Det händer ju så lite i livet nu. Jag jobbar, just nu 40% och är permitterad resten, och gör inte så mycket mer. Är rätt isolerad ihop med min man. Allt enligt reglerna. Och bara på grund av reglerna. Hade det inte varit för Dumma Smittan hade vi gjort massor av kul den här våren. Men allt har fått bokas av.

Så! Jag kom på att jag kan visa gamla grejer jag gjort och upplevt. Sånt som jag inte visat här förut. Det finns ju en del.

Vi börjar idag. Och eftersom det är tisdag idag så kallar jag numera detta för Tittatillbakatisdag*. Och så tänker jag att det blir såhär på tisdagarna. Ett tag fram över.

Är du med på det? Vill du se?

Jag börjar med en resa till Kosta som vi gjorde precis innan allt med Dumma Smittan drog igång. Det var precis då man började prata om den och vi hade ingen aning om vad som väntade oss. Det har vi inte nu heller, men det är lätt att konstatera att vi de här dagarna i Kosta hade noll koll. Vi hade hört talas om att det var på väg, men trodde att det var nått som inte skulle drabba oss nämnvärt.

Så fel man kan ha.

Vi åkte dit en fredag och åkte hem en söndag. Nästan exakt som vi brukar. Ja, vi brukar vara i Kosta. Vi kallar det för vårt torp. Och man åker till sitt torp så ofta man kan. Det vet ju varenda människa. Men trots att vi varit där så många gånger har vi aldrig råkat hamna i samma rum som förut. Förutom den här gången. För nu fick vi bo hos Göran Wärff i rum 135. Och där har vi bott förut. På självaste julafton. Det var 2017 och om det har jag inte bloggat en endaste bokstav. Så kan det vara.

Vi hittade inte på något särskilt. Shoppade inte nämnvärt heller. Vi bara tog det lugnt och vilade oss. Vilket ju var smart eftersom smittostormen drog igång när vi kom hem. Och sen dess vet vi ju att vi både fått vila oss men också behövt hålla i oss.

Om jag skulle ha köpt något på den här trippen så tror jag att det hade blivit den här boken och det här porslinet.

Porslinet fanns i en outlet och det fanns bara dessa tallrikar. Men jösses så fint.
För dig som får dåndimpen över finheten kan jag säga att det heter Sunnuntai och kommer från Arabia.

Eftersom jag vet att du kommer att tjata i två dygn om att få veta vad vi åt, om jag inte visar det, så ska jag här visa att jag åt följande. Jag tror inte att jag behöver berätta vad det är, men jag berättar gärna att vi åt det i glasbaren på hotellet. Och att det var jätteskitgott. Särskilt köttbullarna.

Ja, sen har jag inte så mycket mer att berätta om just den trippen. Men jag återkommer nästa tisdag med ett nytt oförglömligt avsnitt av Tittatillbakatisdag.

Ju mer jag tänker på det desto tydligare blir det att jag har ljugit två gånger i det här inlägget.

1. Vi har bott i rum 209 två gånger.
2. Jag har bloggat om julen 2017. Om än väldigt lite.

Och så det här då, för ordningens skull:

* Jo, jag vet att det finns något som heter Throwback Thursday och att det är vida känt och allmänt vedertaget och att det är sen gammalt. Men eftersom det är tisdag idag kan jag inte kalla det för torsdag. Det fattar man ju. Därför blev det Tittatillbakatisdag.

3 tankar på “Tittatillbakatisdag #1

 1. Ja vad lite vi visste då… galet hur allt ändå förändrades på så kort tid.
  Men tillbakablickandet gillar jag! Oavsett veckodag vill jag tillägga för du får tillbakblicka på prick vilken dag du vill. Jag hänger här vad det än blir.
  Och Kosta ja, ett endaste futtigt besök har jag fått till och hade ju tänkt att det skulle bli 2020. Tur att Kosta finns kvar.
  Kram!

 2. Kul att läsa alla dina blogginlägg, men jag gillar speciellt när du visar resor, restauranger och hotellrum.
  Speciellt i dessa dagar, när man inte kan åka så mkt ” på riktigt”.
  Jag ser fram emot fler bloggposter!
  Ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s