One pot

Jag gillar mat som är enkel att laga. Eller ibland gillar jag att peta med småsaker och följa recept slaviskt och skära små bitar eller koka till exakt temperatur. Men oftast gillar jag när det är enkelt och går snabbt.

Därför blev jag så förtjust första gången jag hörde talas om One pot. Att göra allt i samma gryta. Pasta, ris, bulgur, bönor eller vad du vill.

Men tanke på hur förtjust jag blev är det väldigt konstigt att det tog sån tid innan jag provade. Men till slut gjorde jag det i alla fall.

Första försöket. Bulgur och bönor i tomatsås. Med lite fetaost ovanpå.

Jag hade inte direkt något recept. Stekte först grönsakerna i en stor gryta, sen i med krossade tomater, buljongtärning, vatten och bulgur. Detta kokade jag tills bulguren var klar och sen i med bönor och majs. Jag kryddade med spiskummin, rökt paprikapulver, chili, vitlök och lite sånt.

Alltså detta var gott! Jag kommer att göra det igen.

Härom kvällen fick jag sen lust att testa med pasta istället. Så då tog jag de grönsakerna vi hade hemma och fräste upp dem i en gryta, på med krossade tomater, vatten, buljongtärning och pasta. Kokade tills pastan blev färdig och så i med kikärter och majs. Kryddade med salt och peppar och lite sånt. Minns inte exakt.

Det enda knepiga är att veta hur mycket vatten som behövs. Man får nästan testa sig fram. Och så får man passa lite under tiden så att det inte kokar torrt.

På pastarätten hade jag riven ost och hackad persilja.

Favoriten är ännu så länge den med bulgur. Pastan blir snabbt lite överkokt tycker jag. Särskilt om man gör stor sats och gör matlådor som sen ska värmas på igen innan de äts.

Men gott. Absolut! Och helt perfekt om man har lite grönsaker i kylen som börjar se lite tråkiga ut. I med dem i en gryta bara!

Sådär ja.

Nu vet du det också.

1 tanke på “One pot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s