Sminkväska för den som inte orkar sy

För länge sen såg jag en sminkväska som fick mig att tappa hakan. En rund sak med dragsko och lock och så smart, så smart. Den går nämligen att fälla ut så att den blir platt. Väldigt smart när man reser. Att kunna ”fälla ut” sin sminkväska och se exakt var man har allt. Och vad man har.

En sån har jag velat sy i vad som nu säkert har blivit uppåt en hundra år.

Jag har tänkt på det nästan varje dag i en evighet.

Men inte har jag fått tummen ur inte.

Men igår fick jag se att Lidl sålde såna för 29,90. Så billigt att det inte ens räknas. Man kan säga gratis. Nästan noll kronor och så gott som noll arbetsinsats.

Jag tog min make under armen och åkte till Lidl. Det tog 5 minuter. Sen köpte jag en. Det tog 5 minuter. Sen åkte jag hem. Det tog förmodligen 5 minuter det också.

15 minuter och 30 kr kostade detta kalaset mig.

(Bilderna är Lidls)

Men kostar det inte så mycket så kanske det inte smakar så mycket heller.

För jag ville ju faktiskt sy en själv. Jag ville ju välja tyg. Jag ville ju känna mig lite märkvärdig. Lite kreativ och kul.

Min köpta sminkväska är det verkligen inget fel på, men i jämförelse med hur den jag tänkte sy såg ut i mitt huvud så är den skittråkig.

Jag måste sy en egen. Ska bara använda den här tråkiga en stund först och se om den jag ska sy behöver vara större eller mindre eller nått.

Vill du sy en egen så finns det en film här på hur man gör. Vill du söka efter såna väskor i allmänhet kan jag tipsa om att söka efter drawstring makeup bag.

Eller gör som jag. Få aldrig tummen ur utan sätt dig och vänta ett par år så kanske den kommer till dig automatiskt. Inte så som du drömde om att den skulle se ut, men du får en till slut i alla fall.

(Finns på Lidl vecka 31 tydligen)

4 tankar på “Sminkväska för den som inte orkar sy

 1. Hej!
  Häromdagen pratade min dotter om att hon ville pröva på fimolera och då kom jag helt plötsligt att tänka på undersolen, en hemsida som jag besökte en del för 100 år sen känns det som. 😁 Jag bara måste se nån bild från sidan med en gul liten lergubbe som satt i ett badkar! Jag kommer inte ihåg om den var på riktigt i lera eller ritad, men den hade koppling till fimolera. Så nu inatt sökte jag för att hitta och fann min väg hit! Visst var det du som hade den sidan? Har du nån bild kvar som påminner om mitt minne?
  Nu ska jag stanna en stund på denna sida och tänka mig tillbaka till tiden som var runt undersolen, en tid utan barn, men med en massa roliga hemsidor att surfa runt på!
  Hoppas allt är bra med dig! Mvh Angelica som har ett väldigt positivt minne av undersolen. 💖

  • Men åh. TACK för ditt meddelande. Så fint. Och välkommen hit. 🥰
   Ja jag vet vad du menar. Det började med att jag gjorde små gubbar (vita) av lera och sen blev det pixelgrafik som jag kallade ”gnuffishuset”. Man kunde möblera och fixa. ☺️ Där fanns det en figur som satt i ett badkar. Du har helt rätt.
   Tuuusen tack för din hälsning. Den gjorde mig verkligen glad.

 2. Smart tänkt med sminkväskan! Testa denna från Lidl och se hur storlek och funktion är, så kan du designa den ultimata, helt perfekta och supersnygga sen! 😀
  Massor kramar från Rebecca

 3. Hmm, nu behöver jag bara ett Lidl i min stad. Det finns ju alltid bra grejer där ju! För symaskinen… den lär stå o samla damm ett tag till. Om inte barnen kommer lära sig skitmycket i syslöjden. Det är mitt sista hopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s