Tjugo

Om några veckor fyller jag 20 år på nätet.

Det är då 20 år sen jag ritade en banner med en gräsmatta och en blomma och skrev Under solen på den. Och lät min syrra knacka kod och ladda upp små texter jag skrivit på ett gratis hotell med så mycket reklam att man kräktes av yrsel efter att ha varit inne på sidan i mindre än tre minuter och fjorton sekunder.

I 20 år har jag känt en del av er som besöker mig. I 20 år har vi mailat och messat och skrivit kommentarer. Och en del av oss har träffats. Och umgåtts så vida pass att vi glömt bort hur allt började.

Syrran kände jag innan hon blev min administratör. Några av er har jag känt sen första kodknacket och några andra av er har jag plockat upp på vägen.

Jag kan inte tänka mig ett liv utan blogg eller nät så jag fortsätter. Förstås. Man överger inte en kompis som man gillar. Även om det är en blogg.

Har du nått du önskar dig på jubileet? Du kan få önska dig nått. Det kan vara ett sånt kalas där jubilaren ger. För den här jubilaren har redan fått så mycket av de som kommer på kalaset att hon behöver inte nått mer.

Tack.

Nu kör vi 20 till.

Jag låter dig veta när kalaset är.

10 tankar på “Tjugo

 1. Fint tycker jag!
  Å jag hänger med… i 20 år till minst!
  TACK TILL DIG FINA VÄN!!! Så fint att få ha dig som nära å trogen.❤️

 2. Tjugo år redan! Tänker efter och inser att det är 20 år för min del nästa år. Men jag har inte varit så aktiv på min sida. ☺️
  Det var dock trevligt att lära känna dig och se all din vackra pixlade grafik du gjorde. 💕

 3. Får man önska sig en come back på Gnuffishuset? 😀 Finns det kvar i gömmorna?
  Kram på dig!

 4. En julkalender i repris 😀 Gärna den med kvinnan som hatade Danmark, jag minns fortfarande hennes tanke om hur ”dom” försökte lura henne att köpa danskt socker.

 5. 20 år har jag nog inte varit med – men säkert 15. 🙂 Halkade in på ett bananskal och sen har jag genom åren av och till tittat in till din blogg.

  Jag gillade dina fönster, som du fick en kod och som du kunde sätta på din egna sida, som sedan uppdaterades och ändrade utseende. Det är kanske det som kallas för gnuffishus? Julkalendrarna gillar jag också och alla dina virkade figurer som fick namn. Jag minns särskilt ditt virkade luciatåg och jag bad mamma att skicka hit garn och mönstertidningen. Problemet är bara att jag kan inte virka. Det blev en halv lucia och en oihopmonterad tärna… så gick det med det 😉

  Du har ett skrivsätt som viker av i mängden och jag tror nog det är det jag gillar allra mest. Och det är väl det som är en av framgången till en populär blogg – att avvika från mängden? Att bli speciell. Det har du verkligen lyckats med.

  Lite kuriosa och kul att du skrivet ”låter dig veta” det används ganska flitigt av oss islandssvenskor som börjar tappa svenskan och översätter isländskan rakt av. Det är lite gulligt uttryck tycker jag. Ég ætla láta þig vita hvenær partý er, som rakt av betyder Jag låter dig veta när festen är.

  Grattis till 20 år och jag hoppas på minst 20 roliga år till 🙂

  • Tusen tack för fina ord. Jag blir helt rörd och väldigt mallig. Tack igen och tack för lektionen i islandssvenska. Varmt tack och vi hörs i 20 år till. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s