Den perfekta pastarätten

Nu ska jag lära dig en sak som du sent kommer att glömma. Som du i all evighet kommer att känna dig tacksam över. Tacksamhet. Till mig. I evighet.

Det är en pastarätt. Som en kollega till mig berättade för mig om. Och som jag alltid kommer att vara tacksam mot henne för. Som har räddat mitt liv.

Ja, en pastarätt kan rädda ens liv. Eller en kollega. Det är inget konstigt med det.

Man köper hem följande:

Pasta
Fetaost
Olja (Oliv, solros, raps… vad du vill)
Vitlök
Röd chili
Körsbärstomater

Koka pastan som man ska. Valfri mängd.

Häll olja i botten på en ugnsfast form. Så det täcker botten. Eller mer om du vill.
Lägg i fetaosten. Jag tog 2 bitar, du tar så mycket du vill ha.
Riv över vitlök. Jag tog två klyftor. Du tar så mycket… ja… du fattar.
Hacka röd chili och strössla den över osten.
Lägg över massor av delade körsbärstomater. Jag tog 1½ ”låda”. Jag kommer ta mer nästa gång.
Salta och peppra efter behag.

Skjuts in i ugnen. 225 grader i 15-20 minunter. Eller tills pastan är färdig.

Häll av pastan. Häll tillbaka den i kastrullen och häll över osten och tomaterna.
Blanda.

Ät!

Detta är bland det godaste jag ätit på länge.

Det vill jag att du ska veta.

Du kan swisha mig som tack. Det kommer du verkligen tycka att jag är värd.

1 tanke på “Den perfekta pastarätten

  1. Tack för tipset! Något att variera ”pasta Sthlm” med! ;D (Provade du det förresten? Tror du fick ingredienslistan på Insta.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s