Måste bara säga

Jag måste säga en sak.

För jag känner mig lite kränkt, ledsen, arg och irriterad.

Jag vill inte höra en enda gång till att det är lyxigt för mig att jag jobbar hemifrån. Att det är lyxigt att kunna kliva direkt ur sängen och sätta sig vid datorn och jobba. Och att man är hemma på en sekund när man slutar för dagen.

Eller säg det då. Säg det till mig. Men då ska jag säga att det är de enda två fördelarna som finns. Resten är faktiskt jävla skit. Om du frågar mig.

Jag har inte pandemijobbat hemifrån lika länge som många andra. Jag flyttade hem i januari i år. Jag är snart uppe i 9 månader. Jag har jobbat hemifrån 100%. Alla dagar. Jag har varit på kontoret två gånger under den här perioden. Eller om det faktiskt bara är en. När jag varit där har jag varit där i 20 minuter åt gången. Ungefär.

Jag håller min näsa ovanför vattenytan för att jag trampar så kraftigt med benen att jag inte sjunker så himla djupt. Men slappnar jag av en enda sekund så sjunker jag som en sten.

Det finns fördelar med hemmajobb. Om man räknar att man kan sätta på en maskin tvätt och hänga upp den. På arbetstid. Om man räknar att man inte behöver göra sig i ordning om man inte vill. Om man räknar att man sparar pengar för bensin eller busskort.

Men inget av det där spelar någon roll för mig.

Jag är så trött på att äta lunch ensam. Jag är trött på att fika vid diskbänken och sen gå ett varv i lägenheten. Jag är trött på tystnaden här hemma och jag är trött på att enbart ha podar och talböcker som sällskap.

Jag kan ringa mina kollegor när jag vill. Vi kan skratta och flamsa precis när vi vill. Är en kollega i möte ringer jag en annan. Jag har ett helt bibliotek av roliga kollegor att ringa och prata med. Och de finns där hela tiden. Varje dag.

Men jag vill att någon ska hämta en hushållsrulle åt mig när jag häller ut mitt kaffe över skrivbordet. Jag vill höra mina två flamsiga kollegor löjla sig i rummet bredvid mig. Jag vill se någons nya tröja eller kommentera någons nya frisyr. Jag vill köa vid kaffeautomaten och säga att det var ju väldigt vad helgen gick fort. Den här gången också.

Jag vill inte prata med mina kollegor genom en skärm och med lurar på mig. Jag vill höra deras babbel i bakgrunden och reta mig på att vissa aldrig kan ställa in koppen i diskmaskinen.

Jag säger inte att det är synd om mig. Det här är en vardag som så många människor går igenom. Jag delar detta med så många och med nästan alla på mitt jobb. Men jag säger bara att det inte är lyxigt. Inte på en enda fläck.

Och det finns inte på kartan att jag skulle jobba utan att först göra mig i ordning. Så den lyxiga grejen kan strykas direkt.

Om det nu skulle kunna vara lyxigt att jobba utan att vara ”ordninggjord”.

När blev mysbralla och smutsigt hår lyxigt?

Att umgås är lyxigt. Att ha sällskap är lyxigt.

Om du frågar mig.

5 tankar på “Måste bara säga

 1. Korkade människor finns det. Vare sig det är en pandemi som härjar eller ej. Det är säkert. Säkert är också att den som har en åsikt om att det skulle vara lyxigt att jobba hemifrån, aldrig har gjort det. Jobbat hemifrån alltså. Säger inte mer för det behövs inte. Jobba på du och lyssna\läs inte de kommentarerna.

  Mian

 2. Kan förstå!!! Såååååå väl! TACK för att jag slipper detta! Jobba hemifrån alltså! TACK för att jag får träffa mina arbetskamrater och finnas i ett socialt sammanhang som är viktigt! PÅ RIKTIGT! Styrkekram till dig! Må skiten snart vara över! Puss å sluss!

 3. Du är på pricken som alltid!

  Och jag måste tipsa om ”office sounds” ganska roligt när man saknar kollegor. Finns på spotify el med en googling. Ersätter absolut inte det riktiga. Men som jag skrattade för det är precis det där man saknar.
  Kram!

  • Tack för alla fina meddelanden. Du är så fin som skriver så fina kommentarer. Tack! Ska testa detta med ”office sounds” idag. Låter spännande. 🥰 KRAM! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s