Jag gillar verkligen vanliga chokladbollar. Blir överlycklig om jag går på kalas och det serveras helt vanliga chokladbollar. Helst med pärlsocker om jag ska vara ärlig, men jag lägger mig inte på golvet och skriker om det är kokos som de rullats i.
Hittade ett nytt, för mig, recept på chokladbollar hos Zeina. Fantastiska Zeina kallar dem för havrebollar och det är ju ett bättre namn.
De påminner väldigt om de havrebollarna som jag köpte när jag gick på högstadiet. Som såldes i skolans cafeteria.
Nu kan jag baka såna här varje dag om jag vill.
Det tror jag nästan att jag ska.

De går att frysa. Bara en sån sak.
Ca 12 stora eller 15 mellanstora havrebollar
250 g smör
10 dl havregryn
2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl)
1 dl oboy (kan ersättas med 2 tsk kakao och 0,5 dl socker)
3/4 dl grädde eller mjölk
2 tsk vaniljsocker
Ca 1,5 dl kokos till rullning
TIPS! Du kan utesluta kakao eller oboy helt i smeten om du bara vill ha havresmak i bollarna. Om du inte har en matberedare kan du mixa smeten med en elvisp. Hoppa då över steget där du ska smula havregrynen i början. Blanda allting, förutom mjölk/grädde och vispa i 3 min. Häll sedan i vätskan och vispa i ytterligare 10 min.
Oj vad gott! Måste testa!
Ja gööör det!!! Så jäkla gott!