Lördag morgon

Det är lördag morgon och vi väntar gäster. Vi har städat och torkat av och tagit fram rena handdukar. Och handsprit. Och kylen är fylld med smaskiga saker och vi ska snart gå till ett konditori och köpa en efterrätt. Det kommer att bli en bra dag.

Hur ser din dag ut? Ser den ut på något särskilt sätt på lördagar? Är det Melodikrysset? Nyhetsmorgon? Kaffe på sängen? Apelsinjuice i duschen? Bubbel på altanen? Macka med smör?

För min del är lördag morgon lite som när man redan börjat öppna ett paket. När man klippt av snöret och lossat den första tejpbiten. Alltså lite sämre än ögonblicket då man satt med det helt orörda paketet i knät och drog i de krulliga snörena och frågade om någon kan gå och hämta en sax.

De oklippta snörenas tid är ju då förstås fredagkvällen. Strax före På spåret. Som dagen före julafton. För man vet ju att när julafton väl har börjat så har den börjat och tiden tickar och snart är dagen slut.

Jag är nog sån. Att allting är bättre precis före. En glass med pappret kvar är bättre än en glass på vilken jag börjat äta.

Jag gillar inte när saker slutar. Jag mår till och med lite dåligt i halvtid. Men jag är hög av lycka när det braiga börjar. Eller precis innan. Ögonblicket då jag låser ytterdörren och ska iväg på äventyret.

Klara, färdiga, gå!

Om du nu undrar om jag är en person som har svårt att ta bort plasten från den nya ögonskuggan så är svaret självklart ja på det. Jag har svårt att använda mina nya fina strumpor också för så fort jag tagit det första steget med dem på så är de lite smutsiga under och med andra ord lite förstörda.

Jag har blivit bättre. Jag använder finservisen även på en onsdag ibland och jag har slängt allt sånt där halvdant som inte gör en enda människa glad. Kvar är kronjuvelerna och de allra finaste diamanterna som inte ens blivit använda.

Jag skulle bli ledsen om jag gav bort något till någon som den sen inte vågade använda för att det var för fint. Och det bästa vi kan göra med våra saker vi har är ju att använda dem.

Nu går jag och tar på mig mina nya örhängen som jag inte vågat använda för att jag inte vill att det ska komma hårspray på dem.

Bättre att bli lite hårsprayad än att vara helt oanvänd.

Ha en fin lördag.

2 tankar på “Lördag morgon

  1. Det är lite läskigt när jag tycker att jag läser om mig själv 😂❤️ du beskriver även mig bra.

    Dagen idag har mest bara gått ut på att ligga i soffan och kurera mig. Lite OS, lite matlagningsprogram och så slappt och lite deppigt. Men det kommer som tur är nya lördagar.

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s