Tisdag, februaris åttonde dag

Vad tycker du om tisdagar?

Jag tycker att tisdagar är veckans sämsta dag.

Jag tänker att jag borde ändra på det på något vis.

Jag kan ju liksom inte gå omkring och vara lite småsur varenda tisdag. Bara för att det är tisdag.

Jag säger inte att veckodagen i sig är sämre än någon annan dag. Jag menar, det är ju bara så att vi har hittat på att var sjunde dag ska heta tisdag. Och sett från ett större perspektiv är den dagen inte så himla annorlunda mot de andra dagarna.

Men i det lilla perspektivet. I min värld. I min almanacka och tillvaro och enligt det schema som jag lever efter och i, så är tisdagar en riktig bajsdag.

Kanske kan man inte påverka hela sin bajsdag, men nog borde man kunna göra något för att liva upp stämningen för sig själv. I alla fall en liten stund varje bajsdag. Om nu tisdagarna bjuder mig på en påse skit varenda vecka, så borde jag ju kunna kompensera och väga upp det med nått annat.

Veckans sämsta dag borde alltid avslutas med veckans bästa kväll.

Nu har ju tisdagen inte riktigt samma förutsättningar som fredagen och lördagen, men den skiljer sig ju inte allt för mycket mot onsdagen. Inte när det är kväll i alla fall. Och onsdagskvällar är ju rätt najs.

Så jag ska höja tisdagsstatusen en aning. Ordna något majsigt på kvällen. När jag klarat av att gräva mig ur den där gödselhögen som blev kastad över mig på morgonen. Då ska jag få en belöning. För väl utförd skitdag.

Nu ska jag göra varje tisdagkväll till en fest.

Fast inte idag.

Det går ju inte att bestämma festliga grejer när man vet att man om en timme för en gödselstack i pannan. Och nu är det ju morgon och klockan är sju.

Men till nästa tisdag, då ska du få se. Då ska jag ha en färdig plan.

2 tankar på “Tisdag, februaris åttonde dag

  1. Ja, ingen jättefestlig dag. Men idag lagade vi ”fredagsmat”. Frågade barnen vad dom ville ha o fick ett önskemål, men så la dottern till ”men det är ju mer fredagsmat”. Då ”vaknade” jag och kände att självklart ska vi festa till det med fredagsmat en helt vanlig tisdag.
    För jag tror mycket på det där med att bryta det tråkiga med något som gör det bättre. Hoppas nästa vecka blir mindre bajstisdag.
    Kram!

    • Men åh. Perfekt med fredagsmat på en tisdag. Nu är det kväll och allt känns bättre. Tisdagar är en jobbig dag jobbmässigt. Men de klaras ju av de också. Och nu har jag njutit av Lerin och Mandelmanns så nu är det inte så synd om mig ändå.
      Stor kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s