… och det blev torsdag. Den tionde dagen.

Jag blev så glad igår när jag kom på att det snart är påsk. Det kan vara så att det är lite tidigt att säga det redan på februaris tionde dag, när påsken är sen som fasen i år.

Men vem bryr sig.

Snart är det påsk.

Det betyder att man kan planera något mysigt som man kan göra när det blir det. Påsk alltså. När det blir det ska jag göra nått mysigt. Det har jag bestämt.

Mysigt var det också härom dagen när jag öppnade mina plåtburkar. Som jag letat fram ur skåp och vrå. Jag hittade saker som jag inte trodde att jag hade kvar.

För inte så alls länge sen hände det sig ju att en människa eldade i huset där vi har vårt förråd. Vi bor i lägenhet och har vårt förråd utanför huset. Ett stort förråd. Med allt det vi inte använder dagligen. Allt brann upp och förstördes. Ja, alla gamla foton i tusentals, LP-skivor i hundratals, massa julsaker, vinterkläder, minnessaker, brev från mina miljarder brevvänner jag hade en gång och så vidare. Allt försvann. Och här stod vi kvar med det som vi hade i lägenheten.

Jag har släppt det där så gott jag kan nu, men det hindrar mig inte att bli väldigt, väldigt glad när jag hittar saker som jag trodde inte fanns kvar.

Det blev som lilla julafton när jag öppnade en av burkarna och hittade massa småsaker som jag trodde jag kunde se mig i stjärnorna efter.

Ser du så mycket fint. Tändstickor från New York, Barbro (som både varit med i NY och sett Bruce Springsteen på Stadion), en tablettask från Sundsvall, en hundvalp från Lena Krumilur, dammsugare från Bombadill, nyckelring från @lisbethdahl_copenhagen, en liten träfigur som det står Momiji under som jag tror jag fått när jag beställt typ smink på nätet (känner du till något om detta?), små nagellack jag fått från en kär vän, förpackningar till små miniparfymer, leksaksbilar jag fått i present, tändstickaskar med Ernst från långt bak i tiden, en tomte och en annan tomte från kär vän i USA, Thelma & Louise-läppglans från ytterligare en kär vän och lite annat smått och gott. Undrar förresten om inte Hello Kitty också är från USA.

Ledsen om jag glömt någon eller skrivit fel om vem jag fått vad från.

Jag blev hur som helst otroligt glad när jag öppnade burken och hittade allt detta. Som en fin present. Som att få bli glad ännu en gång för saker jag fått för länge sen.

Men vad det retar mig nu att jag inte vet varifrån den där trädockan kommer. Ska fråga på mitt Insta (@plateofcupcakes) om någon vet. Jag har så smarta besökare där.

Hoppas att jag kan hitta fler saker i fler burkar om jag får för mig att inventera igen.

Och tänk hur länge sakerna legat i burken. De små oskyldiga och nyvakna liven har inte ens hört talas om Covid, Corona eller tredje sprutan.

Och tandpetarna i de små askarna från Blue Smoke kan användas helt utan risk. Det finns inte ett spår av smitta på dem.

Som det renaste rena.

Och roligaste roliga sakerna att hitta.

1 tanke på “… och det blev torsdag. Den tionde dagen.

  1. Åå fint att hitta minnen ❤️
    Och påsk ja, jag tänker att det är tomt utan julen. Så det får nog bli all in på påsk. Tänker också att det kommer en tid med krokusar, pärlhyacinter och sol som värmer. Just nu känns det oändligt långt borta. Så tack för påminnelsen om påsk!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s